Home / Regio / Servicepunt energievragen voor inwoners gemeente Rheden

Servicepunt energievragen voor inwoners gemeente Rheden

REGIO – Voortaan kunnen inwoners van de gemeente Rheden gratis advies, informatie en ondersteuning krijgen op het gebied van onder andere isolatie, energiebesparing, duurzame energie, LED-verlichting en zonnepanelen. De gemeente Rheden en de Rijn en IJssel Energie Coöperatie hebben hierover een overeenkomst gesloten.

Inwoners kunnen terecht bij de telefonische helplijn via tel. 085 – 4011762, gebruikmaken van de mailservice service@rijnenijsselenergie.nl of een formulier op de website. Een fysieke balie is gevestigd in Arnhem. Meer informatie op is te vinden op www.rijnenijsselenergie.nl/mijn-gemeente/rheden.

Wanneer er behoefte is aan maatwerkadvies op locatie, dan biedt de energiecoöperatie de services in een doos aan. Dit is een volledig ontzorg traject voor verschillende diensten zoals dak-, vloer- of spouwmuurisolatie, LED-verlichting, zonnepanelen en het opsporen van sluipverbruik. Het gaat hier onder andere om technische advisering door lokale bedrijven die zijn aangesloten bij de coöperatie. Deze service is niet gratis, maar inwoners van de gemeente Rheden krijgen 25 euro korting.

Wethouder Harriët Tiemens verwacht dat het Servicepunt voorziet in een behoefte voor inwoners. “Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om door de bomen het bos nog te zien, zodra je informatie zoekt over het isoleren van je woning of de aanschaf van zonnepanelen. Nu inwoners terecht kunnen bij het servicepunt, hoop ik dat nog meer huishoudens stappen zetten die leiden tot een lager energieverbruik en meer duurzame energie. Dit is nodig om als gemeente uiteindelijk CO2-neutraal te worden, de ambitie die is opgenomen in het Rhedense klimaat- en energiebeleid. Daarnaast levert het ook nog eens een positieve bijdrage aan de lokale economie en werkgelegenheid”, aldus de wethouder.

De Rijn en IJssel Energiecoöperatie staat aan de wieg van een lokale, schone en betaalbare energiehuishouding. Zij wil van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio maken. Tegelijkertijd wil de coöperatie particulieren en het lokale bedrijfsleven verleiden tot energiebesparing en de keuze voor duurzame energie van eigen bodem. Coöperatieve samenwerking is daarbij het uitgangspunt. Voor meer informatie kijk ook op www.rijnenijsselenergie.nl.

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.