Gemeente Rheden laat veiligheidsgevoel onderzoeken

REGIO – De gemeente Rheden wil weten hoe veilig inwoners zich voelen. In augustus wordt hiervoor de zogeheten Veiligheidsmonitor uitgevoerd. Dit is een onderzoek naar gevoelens over criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie op het gebied van veiligheid.

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn slechts enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 1200 inwoners van de gemeente Rheden.

De gemeente Rheden gebruikt de uitkomsten van dit vierjaarlijkse onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research, in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek. De Veiligheidsmonitor wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het onderzoek onder de Rhedense inwoners start op vrijdag 16 augustus 2013. De resultaten worden in maart 2014 verwacht.

Burgemeester Petra van Wingerden benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor:
“Met de resultaten van dit onderzoek weten we nog beter hoe de inwoners van onze gemeente de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt waarderen. Hierop kunnen we ons beleid toetsen en indien noodzakelijk bijsturen. We hopen dat zoveel als mogelijk inwoners meedoen aan het onderzoek. Alleen dan ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.”

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet.

www.veiligheidsmonitor.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.