Home / Loenen / Melanie helpt pechvogels bij Loenense waterval

Melanie helpt pechvogels bij Loenense waterval

LOENEN – De Loenense waterval is al meer dan een eeuw een forse trekpleister. Dagelijks komen er honderden bezoekers. Het klaterende water, dat in vier trappen naar beneden valt, blijft aantrekkingskracht houden op jong en oud. Het laantje bij de waterval fungeerde vroeger als ontmoetingsplek voor de jeugd. Dit is niet meer zo, maar het water met hoge heuvel krijgt nog heel wat bezoekers.

De bezoekers willen ook graag wat eten, drinken of smullen van een ijsje. Al heel lang staat daar bij de parkeerplaats de familie Klomp. De derde generatie al weer. Vroeger met ijscokar aan de Beekbergerweg en nu met een ijsauto op de parkeerplaats. Een tijdlang ook met patat en snacks, maar de laatste jaren heeft Wim Klomp zich beperkt tot de verkoop van ambachtelijk gemaakt ijs.
De snacks, koffie en drankjes worden sinds vorig jaar verkocht door Mel’s Place, Melanie Preusterink, vanuit haar moderne mobiele cafetaria. Ze heeft er een gezellige stand van gemaakt waar de bezoekers graag komen. Beiden werken goed samen. Minder prettig vinden Melanie en Klomp dat de gemeente Apeldoorn onlangs vergunning heeft gegeven voor een derde verkoper. Sinds kort staat er nu dan ook een tweede ijswagen. Een ijsverkoper uit Beekbergen verkoopt er ook ijs. Klomp en Preusterink zijn van mening dat er voor drie geen boterham te verdienen is. De spoeling wordt daardoor te dun. Protesten haalden niets uit. De gemeente had geen oor voor hun argumenten.

Melanie gaat echter gewoon door en wil graag wat extra’s doen voor de bezoekers. Zij hoorde dikwijls over pech bij de fietsers die een lekke band kregen en bij haar om een fietspomp kwamen vragen. Zij kocht een fietspomp en liet een bord maken met een ludieke tekst: ’Deze pomp is te leen, wie hem wegneemt is gemeen’.
Als zij op haar standplaats is zet zij bij de boom ook de fietspomp neer. Menigeen heeft er al dankbaar gebruik van gemaakt. Volgens Melanie is de pomp en bord al vaker op de foto gezet dan de waterval!
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.