Doesburg staat zondag in teken fotografie

DOESBURG – Voor de negentiende maal zal het centrum van Doesburg zondag 18 augustus weer door de fotografica-verzamelaar worden ingenomen. In het centrum worden een kleine tweehonderd marktkramen ingericht. De beurs voor verzamelaars trekt standhouders en bezoekers uit vele landen en zet de Mosterdstad daarmee internationaal op de kaart. De markt duurt van 09.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Het was Roel Fokken die medio 1995 het idee lanceerde om in zijn woonplaats een openlucht fotograficamarkt te houden. Met een kleine groep vrijwilligers werden de schouders hieronder gezet en werd een succesvolle markt gehouden. In de navolgende jaren werd dit op de voorlaatste zondag van augustus herhaald en kan elke keer weer op een geslaagde fotograficamarkt worden teruggekeken.

Ook de markt van zondag wordt nog steeds door Roel Fokken, samen met een klein team medewerkers, georganiseerd. Hij roemt ook de medewerking van Doesburg, hoewel de gemeente geen cent bijdraagt aan het evenement dat toch een keer per jaar vele duizenden mensen uit binnen- en buitenland naar de binnenstad trekt. “Dat hoeft ook niet. We verdienen er niets aan, maar we komen iedere keer uit de kosten met het inschrijfgeld van de deelnemers. Het is toch prachtig voor de stad, zo’n evenement? Pure promotie voor Doesburg”, aldus Fokken.

Doesburg is overigens samen met het Utrechtse Houten nog één van de weinige evenementen van dit soort en op deze grote schaal. De foto-hobby is de voorbije jaren verhuisd van de donkere kamer naar de computer en daarmee is een hele generatie liefhebbers ook afgehaakt. Maar het verloop van de beurs in het centrum van Doesburg maakt in ieder geval duidelijk dat fotografica in ieder geval in de Mosterdstad nog een mooie toekomst heeft. En ook de liefhebbers van digitale fotografie komen inmiddels ruimschoots aan hun trekken in de straten van de Mosterstad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.