Coop Supermarkten schenkt € 200.000 aan basisscholen

REGIO – In de periode dat de basisscholen weer gaan starten, organiseert Coop Supermarkten een heel bijzondere actie. Van maandag 19 augustus tot en met zaterdag 14 september kunnen klanten van de Coop supermarkten ‘doekoe’ doneren aan basisscholen.

Bij aankoop van zuivelproducten worden munten (doekoe – Surinaams, en straattaal voor ‘geld’) weggegeven, die vervolgens worden verdeeld over bijna 600 scholen in het hele land. De scholen kunnen dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld speeltoestellen of leermiddelen. In totaal is er 200.000 euro beschikbaar.

Zuivel en melk passen in een gezond voedingspatroon. Zuivel is een belangrijke leverancier van vitaminen, eiwitten en calcium. Het voedingscentrum adviseert om dagelijks 500 ml zuivel te consumeren. Met name jongeren consumeren steeds minder zuivel, en dat is een zorg. Om de consumptie van zuivel te stimuleren heeft Coop samen met hun zuivelleverancier deze actie bedacht. Met de doekoe-actie wordt de consumptie van zuivel gestimuleerd en tegelijkertijd worden scholen gesteund met een financiële bijdrage.

In totaal stelt Coop € 200.000,- ter beschikking die verdeeld wordt over 230 Coop supermarkten. Per winkel zijn 1 tot 4 scholen geselecteerd die mee mogen doen. Bij aankoop van verschillende zuivelproducten worden doekoe-munten verstrekt. Klanten kunnen hun doekoe-munten vervolgens schenken aan de basisschool van hun voorkeur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.