Posbankloop gaat Rhedense schaapskudde ondersteunen

VELP – De Posbankloop gaat voor enkele jaren de Rhedense Schaapskudde financieel ondersteunen. Onlangs hebben beide partijen daartoe een overeenkomst met elkaar afgesloten.

“De ondersteuning van de schaapskudde past uitstekend binnen het duurzame karakter dat we met het evenement willen nastreven en benadrukken”. Aldus Cees Ursem, manager van Stichting Posbankloop in Velp. “Eerder heeft de Posbankloop in haar streven om Co2-neutraal te organiseren, al bijgedragen aan de aanplant van 900 bomen door Natuurmonumenten op de Ramenberg en de Vaalwaard. We kunnen daardoor zeggen dat ons evenement de komende jaren klimaatneutraal kan worden georganiseerd.”

Ursusm: “Wij benadrukken de duurzaamheid en aandacht voor de natuur mede, omdat onze wandel- en hardloopparcoursen door het natuurgebied van NationaalParkVeluwezoom voeren en die schitterende routes het visitekaartje voor ons evenement zijn. De ondersteuning van de Rhedense Schaapskudde sluit daar prima op aan. Immers, de schaapskudde zorgt ervoor daar door de begrazing het parcours er altijd zo fraai uitziet. Bovendien is de schaapskudde, met herder Cynthia Berendsen, een bijzonder aspect in onze directe leefomgeving.”

De kudde bestaat uit 100 dieren van het ras Veluws Heideschaap. Voorzitter van de Stichting Rhedense Schaapskudde, Harold v/d Akker, reageerde enthousiast op het plan en zegde toe dat op de dag van het evenement de kudde zichtbaar langs het parcours aanwezig zal zijn. Hardlopers en wandelaars hoeven zich dus niet te verbazen als zij op 29 september rond de Zijpenberg door herder en schapen worden aangemoedigd.
De Rhedense Schaapskudde bestaat in oktober 50 jaar en is al die jaren in stand gehouden door subsidies, sponsoring en giften. “Die laatste twee worden steeds belangrijker nu subsidies wegvallen”, aldus van de Akker.
Kinderen die meedoen aan de Kidsrun maken door loting bovendien kans op ‘adoptie’ van lammetjes die komend jaar worden geboren. Zij mogen dan een naam aan een lammetje geven. Gelden worden bijeengebracht door deelnemers die hun inschrijfgeld voor dit sympathieke doel afronden en de Stichting Posbankloop verdubbelt die bijdrage tot € 1.000,=.

Voor meer informatie www.schaapskudde.nl en www.posbankloop.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.