Home / Doesburg / Brand bij Elisabeth

Brand bij Elisabeth

DOESBURG – Vrijdag om kwart voor zeven ’s avonds kwam er een brandalarm van een brand bij verzorgingscentrum Sint Elisabeth in Doesburg. Ter plaatse bleek de schuur, die door bewoners gebruikt wordt voor de fietsen en oud papier, vol rook te staan.

Met perslucht op gingen twee brandweermannen polshoogte nemen en er bleken twee containers, die gebruikt worden voor oud papier, in brand te staan. De brandweermannen hebben de containers naar buiten gesleept en vakkundig geblust. Uitbreiding van de brand werd daarmee voorkomen. Volgens enkele bewoners was de deur niet altijd op slot, omdat deze moeilijk sloot. Het papier moet overigens wel zijn aangestoken, omdat dit niet vanzelf in brand kan vliegen. De schade viel gelukkig mee. De medewerkers van het huis hadden snel van bovenliggende appartementen de bewoners geëvacueerd en de ramen gesloten, zodat geen rook naar binnen kon trekken. Na een half uurtje kon de brandweer weer huiswaarts en de bewoners terug naar hun appartementen – Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.