Home / Dieren / Vier dagen fietsen door een unieke omgeving

Vier dagen fietsen door een unieke omgeving

DIEREN – “Vier dagen fietsen door een prachtige omgeving en een zeer gevarieerd landschap. Dat is waarin de Rhedense Fietsvierdaagse zeker onderscheidend is”, vertelt voorzitter Bas Geerdink enthousiast. Van 14 tot en met 17 augustus vindt de zeventiende editie van de Rhedense Fietsvierdaagse plaats. Iedere dag starten de fietsers tussen 08.30 en 11.00 uur bij Theothorne in Dieren, met iedere dag een andere route door de omgeving.

“22 à 23 graden, een lekker zonnetje en niet te veel wind is het ideale fietsweer”, vertelt de voorzitter. “Maar we kunnen alleen maar hopen dat het die vier dagen mooi weer wordt.” Dat het evenement zeer weersafhankelijk is, spreekt voor zich. Wat een andere belangrijke factor is, is de sponsoring. “In 2011 ging de fietsvierdaagse niet door. Simpelweg omdat er onvoldoende centen waren”, aldus Geerdink. Het nieuwe bestuur heeft het organiseren van het evenement in 2012 ook best wel wat anders aangepakt. Stonden organisatie en bestuur eerder behoorlijk los van elkaar. Nu, met het nieuwe bestuur, staan deze twee juist veel dichter bij elkaar. “Uiteindelijk willen we naar één orgaan, waar inhoud en bestuur samengaan.” De fietser merkt er uiteindelijk weinig van; het is vooral organisatorisch een verandering geweest. Maar wel met het doel dat het geld binnenkomt om vier dagen fietsen te organiseren.
“Zoveel mogelijk fietsers uit de directe omgeving, maar ook uit de rest van Nederland trekken”, is de visie van het nieuwe bestuur. Vorig jaar deden er 1500 deelnemers mee. “In de toekomst willen we naar de 5000. Dat is een uitdaging”, laat Geerdink weten. “De Rhedense Fietsvierdaagse heeft mooie fietsroutes. Het zijn vier leuke dagen met elke dag wel iets de doen en iedere dag livemuziek bij de finish. Ook vragen we dit jaar sponsors iets extra’s voor de fietsers te doen. Dit kan in de vorm van bijvoorbeeld een prijsje. We willen het hele evenement breder trekken. We willen van vier dagen fietsen naar een hele week feest”, vertelt de voorzitter.
Een verschilletje met voorgaande edities is dat het evenement nu van woensdag tot en met zaterdag plaatsvindt. In dat weekend vindt ook het Zomerfeest aan de IJssel plaats. En helemaal toevallig is dat niet! “De fietsers eindigen de laatste dag niet in Theothorne, maar op de veerstoep aan de IJssel. Op die manier is er veel meer roering de hele dag. De evenementen worden bij elkaar betrokken en daarmee de sponsors ook. Door het evenement breder te trekken, kan er veel beter gezamenlijk opgetreden worden om uit te breiden.”
De Rhedense Fietsvierdaagse leeft weer in het dorp. “Je hebt natuurlijk altijd de harde kern die al jaren meefietst. We hebben bewust gekozen voor een andere opzet. Zo vindt de start en finish niet meer plaats in de sporthal van Theothorne, maar in Theothorne zelf. Dat is voor sommigen even wennen. We doen meer aan PR. Ook doordat dat gezamenlijk gaat, kan er ook meer. Om iets te noemen van 30 naar 60 postertjes aan lantaarnpalen. Ook veel ondernemers zijn blij dat het Dierense fietsevenement doorgaat. Dat er zoveel vrijwilligers zich in willen zetten en dat er weer positieve dingen gebeuren in deze tijd.” Dieren bruist weer!
300 Fietsers hebben zich al aangemeld. “Dat is normaal”, zegt de voorzitter. “Mensen wachten vaak tot het laatste moment om te kijken wat het weer doet. Maar ik zou zeggen: stap op die fiets en doe mee aan die leuke fietstocht, met veel plezier en vele activiteiten onderweg en bij de stempelposten. Je komt op plekken waar je normaal niet zo gauw zou komen.”
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.