Ruiters HSV De Veluwezoom naar NK

EERBEEK – HSV De Veluwezoom heeft afgelopen weekend op de Gelderse Kampioenschappen voor paarden in Ruurlo goed gepresteerd. Anjo van Dijk met Quando Quando reed in de klasse M2 dressuur een uitstekende proef, waarmee ze als vierde van Gelderland eindigde en zich daarmee kwalificeerde voor de Nederlandse Kampioenschappen. Dat geldt ook voor het viertal onder leiding van Noortje van der Velden. Lisa Gierman, Laura de Wild, Robin Bouwer en Anke Wilbrink wisten met hun M-proef het Reserve Gelders kampioenschap te bemachtigen en mogen daarmee naar de Nederlandse Kampioenschappen op 6 en 7 september in Ermelo.

In de individuele dressuur reden 6 afgevaardigden van De Veluwezoom mee in de voorrondes van de Gelderse Kampioenschappen op vrijdag. Manou Hooijman, Rowie Simonse en Lotte Jansen reden prima proeven en kunnen tevreden terugkijken op hun prestatie, maar wisten zich helaas niet te kwalificeren voor de finale op zaterdag. Dat lukte Lisa du Buisson met Coala en Laura de Wild met Eastwood en Cyrano wel. Zij mochten op zaterdag meerijden in de finale en reden prima proeven, maar vielen helaas buiten de prijzen.

Afgelopen weekend werd ook bekend dat het ponyviertal onder leiding van Dora te Bokkel op 31 augustus in Ermelo mag deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.