Jan Dekker uit Beekbergen wint nachtcross LAT

LOENEN – Jan Dekker uit Beekbergen is winnaar geworden van de nachtcross die het Loenens Auto Team hield tijdens de Europokalwestrijden. Zaterdagavond was het een grote drukte op de baan maar ook van de bezoekers die massaal kwamen kijken naar dit spektakel. De wedstrijd was met zestig deelnemers tegelijk in de baan volgeboekt.

Rond half tien werd het startsein gegeven. Als snel raakten een paar rijders in de problemen. Een uur lang kregen de crossers de tijd om zoveel mogelijk rondjes af te leggen. Hard rijden of wat minder snel en proberen de obstakels te passeren. Het was de keuze aan de man achter het stuur. Een paar rijders wisselden elkaar af tijdens dit uur. Vooral toen het donker werd was het een spectaculair gezicht op de baan.
Toen het uur verstreken was maakte de jury de balans op. Jan Dekker uit Beekbergen werd eerste met 103 ronden. Nr. 2 Soren Leerkes Eerbeek 102, 3. Ruud Pronk Winterswijk 101, 4. Derk Peters Vries 98, 5. Daan Elgersma 98, 6. Ronald Ploeg Venendaal 98, 7. Jacco brink Voorst 96, 8, Colin van Ginkel 93, 9. Wim de Groot Lieren 93, 10. Gideon Diks Apeldoorn 93.
’s Avonds kregen de prijswinnaars in de feesttent fraaie bekers aangeboden. Roelof Poelarends werd door het bestuur gehuldigd omdat hij al veertig jaar op de crossbaan is te vinden. Hij kreeg van LAT het erelidmaatschap aangeboden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.