Home / Velp / Agenten mishandeld bij schermutselingen Velleper Donderdag

Agenten mishandeld bij schermutselingen Velleper Donderdag

VELP – Bij schermutselingen tijdens het evenement Velleper Donderdag, tussen publiek en de politie, zijn donderdagnacht in Velp zijn twee agenten mishandeld. De politie heeft twee arrestaties verricht. Agenten zagen zich genoodzaakt wapenstok en pepperspray te gebruiken.

 

Even na middernacht ging het mis op de Hoofdstraat in Velp, na aanhoudende klachten over geluidsoverlast vanuit een van de horecazaken. Agenten besloten vanwege het lawaai en gedrag van diverse dronken bezoekers de zaak te laten sluiten. Kort daarop werd een bezoeker op straat aangesproken over wildplassen op straat.
Diverse omstanders bemoeiden zich ermee en dreigden agenten te lijf te gaan. Een 27-jarige Velpse werd aangehouden, omdat ze een van de agenten had geslagen. Daarop keerde een menigte van enkele tientallen zich tegen de politie. Een hondengeleider van de politie werd daarbij tegen de grond geslagen en moest vervolgens nog diverse trappen en klappen incasseren.

Wapenstok
De agent werd door collega’s ontzet, waarna nog een 44-jarige Velpenaar werd aangehouden wegens mishandeling. Onder dreiging van gebruik van wapenstok en pepperspray wist de politie de rust op straat terug te laten keren, waarna de menigte vertrok. De twee belaagde agenten hebben aangifte gedaan van mishandeling. Eén van hen was bij het voorval lichtgewond geraakt. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.