Home / Bronkhorst / CDA: gemeentehuis slecht toegankelijk voor gehandicapten

CDA: gemeentehuis slecht toegankelijk voor gehandicapten

BRUMMEN – Het CDA Brummen maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van het nieuwe gemeentehuis voor gehandicapten. Koos Pauw stelde hierover vragen aan het college. Hij vraagt zich af of er bij de bouw wel voldoende rekening is gehouden met de toegankelijkheid voor bezoekers met een lichamelijke beperking en of er wel is gewerkt volgens de geldende normen van het bouwbesluit en het Handboek Toegankelijkheid Publieke Gebouwen. Mensen van het CDA hebben gemerkt dat inwoners met een beperking niet tevreden zijn over de toegankelijkheid. Er wordt met name gewezen op deuren die te zwaar zijn en (nog) niet door een druk op de knop bediend kunnen worden. Ook wordt de helling voor de deur als te stijl ervaren door gebruikers met een rollator of rolstoel.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.