Doesburg evalueert met onderzoek inzameling huisvuil

DOESBURG – De gemeente Doesburg onderzoekt komende weken de tevredenheid over de nieuwe manier waarop het huishoudelijk afval wordt ingezameld. Het onderzoek vindt plaats via online en telefonische vragenlijsten.

De komende dagen ontvangen 2.500 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Doesburg een brief met een uitnodiging deel te nemen aan een online vragenlijst. Daarnaast vindt er telefonisch onderzoek plaats. Hiervoor worden inwoners gebeld met de vraag of zij mee willen werken aan een telefonische enquête over de afvalinzameling. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, Marintel BV.

Het nieuwe afvalsysteem bracht afgelopen jaar een aantal grote veranderingen mee. Zo werd begonnen met de inzameling van kunststof verpakkingen aan huis met containers en zakken. De duobakken werden omgeruild voor aparte groene en grijze containers. Sinds 1 januari 2013 geldt een driewekelijks inzamelsysteem voor het restafval, GFT en de kunststof verpakkingen. Bewoners van de binnenstad gingen over op ondergrondse containers voor het huishoudelijk afval. De gemeente wil graag weten wat de Doesburgers van deze veranderingen vinden en laat daarom onderzoek hiernaar uitvoeren. Om die reden stelt het college medewerking aan het onderzoek erg op prijs. De resultaten zullen samen met de kosten en milieueffecten van de nieuwe manier van inzamelen na de zomer worden gepresenteerd aan de gemeenteraad.
Meedoen kan tot en met 30 augustus. Het telefonisch onderzoek loopt van 15 tot en met 30 augustus. Medewerking aan het onderzoek is uiteraard vrijwillig.

Bij de invoering van het nieuwe systeem heeft de gemeenteraad gevraagd om een tussentijdse evaluatie van het nieuwe beleid. Dit bewonersonderzoek maakt daar deel van uit. De andere onderdelen van de evaluatie zijn de beoordeling van de milieuresultaten en de financiële resultaten ten opzichte van de doelstellingen die in het afvalbeleidsplan zijn opgenomen. De evaluatie wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.