Home / Bronkhorst / Man mishandelt treinconductrice en buschauffeur

Man mishandelt treinconductrice en buschauffeur

BRUMMEN – Een 44-jarige man zonder vaste verblijfplaats mishandelde maandagavond 5 augustus een treinconductrice. Ook mishandelde hij de chauffeur van een buurtbus toen deze niet direct met zijn gereedstaande bus wilde wegrijden. De politie hield de verdachte aan en stelde hem in verzekering.

Het incident deed zich even na 18.00 uur voor in de trein en op het station in Brummen. De man was in de trein door een conductrice aangesproken op zijn gedrag. Hij was hinderlijk richting passagiers en op een gegeven moment gooide hij de conductrice op de grond.
De politie werd gewaarschuwd en op het station Brummen probeerde de conductrice de man nog tegen te houden. Deze stapte naar de gereedstaande buurtbus en wilde dat de chauffeur direct wegreed. Toen de chauffeur dit weigerde, werd de man gewelddadig en duwde de chauffeur via de bestuurdersdeur naar buiten. Hij wist de bus te starten, maar de chauffeur kon voorkomen dat de man met de bus wegreed. Door het geweld was hij wel gewond geraakt.
Omstanders grepen in, waarna de man ervandoor ging richting het industrieterrein. Hier kon hij de gealarmeerde politie hem aanhouden. De politie en het Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan het opsporen en vervolgen van verdachten van agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak. Zijn moeten hun werk op een veilige en respectvolle wijze kunnen uitvoeren en moeten worden beschermd tegen agressie en geweld.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.