Home / Laag-Soeren / Woonwijk Nimmer Dor naar bestemmingsplan

Woonwijk Nimmer Dor naar bestemmingsplan

LAAG-SOEREN – De gemeente Rheden en Reinbouw Vastgoed BV werken samen aan de woningbouwontwikkeling voor de woonwijk Nimmer Dor in Laag-Soeren. Al jaren bestaan er plannen om op het terrein achter de bebouwing van de Harderwijkerweg, omsloten door de Van Zwietenlaan, de Prof. Talmaweg en een onverhard pad aan de noordkant, woningen te bouwen. Op dit moment worden plannen uitgewerkt tot een (ontwerp)bestemmingsplan en (ontwerp)beeldkwaliteit plan. Hierover houden beide partijen maandag 19 augustus van 19.30 tot 21.30 uur een inloopavond in ’t Sprengenhus.

Het (ontwerp)bestemmingsplan Laag-Soeren Oost ligt van 15 augustus tot en met 25 september ter inzage. Het bestemmingsplan geeft aan welk gebruik en welke bebouwing is toegestaan. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er maximaal zestig woningen in het zuidelijk gebied gebouwd mogen worden, maar ook de bouw van een nieuwe woning aan de Prof. Talmaweg 7 en in de bestemming van het perceel Talmaweg 5 in overeenstemming te brengen met feitelijk gebruik, namelijk wonen. Ook wordt het mogelijk een nieuwe woning te bouwen naast huisnummer 1a aan de Talmaweg en mogen er vier woningen gebouwd worden op het terrein van voormalig tankstation Van den Brink. De manegebestemming in het noordelijk deel van het gebied mag vervangen worden door een bestemming gericht op agrarisch gebruik in combinatie met landschappelijke- en natuurwaarden.

Met behulp van input van de klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Soerens Belang, IVN (steenuilenwerkgroep) en Nimmer Dor Nee, heeft de gemeente Rheden een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Hierin staan kwaliteitseisen beschreven voor de inrichting van het openbaar gebied en de woningen. Uiteindelijke bouwplannen worden door de welstandscommissie aan het beeldkwaliteitsplan getoetst.
Meer informatie is te vinden op www.rheden.nl, trefwoord Nimmer Dor. Of laat u informeren tijdens de inloopavond op 19 augustus.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.