Home / Loenen / Opnieuw Nationaal Kampioenschap Gatgraven in Loenen

Opnieuw Nationaal Kampioenschap Gatgraven in Loenen

LOENEN – Het Nationaal Kampioenschap Gatgraven in Loenen staat weer voor de deur. De animo was vorig jaar boven verwachting. De organiserende commissie, bestaande uit leden van Lomivé, houden dit jaar weer de wedstrijden op zaterdag 24 augustus.

Het evenement gaat plaatsvinden op het weiland (Kostersweitje) naast het Verenigingsgebouw De Brink. De schoppen staan hier ’s middags om twee uur klaar voor een middag met spanning en vertier.
In het verleden streden de deelnemers apart voor de prijzen, maar nu worden teams gevormd van sterke mannen die van aanpakken weten. Een half uur krijgen de teams de tijd om een fors gat te graven in de Loenense bodem. Om beurten mogen de mannen van het team de schop hanteren om het gat, waarin een mal van 90 bij 90 centimeter past, te graven. Een jury gaat dit secuur meten. Wie te krap graaft heeft pech. Deze middag is Henk Slief in functie als opperschoppenslijper. Hij volgt hiermee Peter van Beek op die hier in het verleden druk mee was.
Opgave van de teams kan bij het bestuur van Lomive, email: info@loenen.nu.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.