Velleper winkeliers houden op 14 september Verenigingendag

VELP – Verenigingen en clubs staan op zaterdag 14 september centraal in Velp. Tijdens de Verenigingsdag kunnen clubs, gezelschappen en stichtingen op het gebied van sport, recreatie, kunst en cultuur zich gratis presenteren aan het winkelend publiek. De organisatie is in handen van Stichting Promotie Centrum Velp (SPCV), die daarvoor Christant Events heeft ingehuurd.

In Dieren wordt de Verenigingendag al enkele jaren met succes gehouden. Op het Dierense winkelcentrum vindt de dag een week eerder plaats. “Maar ik denk niet dat beide evenementen elkaar in de weg zitten”, aldus Harald Hendriks namens de Velleper winkeliers. “Wij richten ons primair op verenigingen uit Velp en ik heb begrepen dat ze in Dieren ook alleen lokale clubs toelaten.”

Alle verenigingen, clubs, stichtingen en dergelijke uit Velp kunnen zich op 14 september van 10.00 tot 16.00 uur presenteren op de Overtuin of op het Oranjeplein, al naar gelang de belangstelling. Ook verenigingen die niet in Velp zelf, maar wel in de directe nabijheid zijn gevestigd, zijn welkom. Het gaat om verenigingen die zich op niet-commerciële basis bezig houden met vrijetijdsbesteding. De organisatie zorgt er voor dat het evenement onder de aandacht wordt gebracht bij media en publiek.

Iedere vereniging wordt gratis een kraam ter beschikking gesteld, die naar eigen inzicht mag worden aangekleed. De verenigingen kunnen promotie maken en nieuwe leden werven. Hierbij mogen demonstraties, activiteiten en spelen worden georganiseerd, graag zelfs. Hoe meer activiteit, hoe beter. Begin september zijn de vakanties net afgelopen en komt het verenigingsleven weer op gang. Een mooi moment dus om de club eens in de kijker te spelen.

Er is een aantal regels opgesteld om deze markt in goede banen te leiden. Er mogen geen waren worden verkocht en wie zich inschrijft, verplicht zich ook te komen en tot 16.00 uur te blijven. Deelname is gratis, maar wie niet op komt dagen, betaalt de kosten van de kraam terug.

Aanmelden kan bij Christant Events, tel.: 06-52655573 of per e-mail: verenigingendag@promotiecentrumvelp.nl. Ook kan op de website www.promotiecentrumvelp.nl een formulier worden ingevuld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.