Oude pennen voor een diva aan bed

HUMMELO – De stichting Diva Dichtbij uit Hummelo doet mee aan een recycleprogramma voor oude en verbruikte pennen en mobiele telefoons. Hiermee verdienen de diva’s en divo’s wat geld om optredens te kunnen bekostigen.

De zangers en zangeressen van de stichting Diva Dichtbij reizen al ruim zes jaar door het hele land om ouderen en langdurig zieken in verpleeghuizen op te vrolijken. Vrijwel dagelijks gaat de telefoon en stromen de verzoeken bij de stichting binnen. Helaas is er meestal onvoldoende geld beschikbaar om de optredens te bekostigen. De stichting krijgt gelukkig steun van donateurs. Meestal zijn dit mensen die zelf een kennis of familielid in een verzorgingshuis hebben en weten wat voor verschil muziek in het leven van de bewoners kan maken. Onlangs ontdekte de stichting een alternatieve wijze om extra fondsen te werven; het inzamelen van oude en verbruikte pennen en mobieltjes.

Het begon met de leden van de wandelgroep waar voorzitter en diva Pieternel van Amelsvoort lid van is. Het team sloot zich aan bij de BIC Schrijfwaren Brigade en haalde al wandelend overal lege pennen op. Dit leverde de stichting al snel meer dan 120 euro op. Dit succes motiveerde Pieternel om de inzameling verder uit te breiden. Inmiddels staan er speciale inzameldozen bij de Spar in Hummelo en ijsboerderij De Steenoven.
De mobieltjes stuurt Pieternel naar een recycler van mobiele telefoons. De pennen gaan in dozen naar TerraCycle’s Nederlandse depot. Diva Dichtbij ontvangt in beide gevallen een vergoeding. Pieternel hoopt haar netwerk van inzamelaars nog verder te vergroten en vraagt scholen, bedrijven en particulieren die nog verbruikte pennen of mobieltjes hebben, contact met haar op te nemen. Al het geld van de inzameling stoppen de divo’s en diva’s in de stichting. Het afval krijgt een nieuw leven, maar maakt het ook mogelijk dat de diva’s door kunnen gaan met hun optredens voor opa’s en oma’s in heel Nederland. Pieternel van Amelsvoort: “Sponsorgeld is hard nodig, aangezien we geen overheidssubsidies krijgen. Het is niet altijd makkelijk om mensen geld te vragen, maar oude pennen en mobieltjes? Die willen ze graag kwijt!”

De schrijfwareninzameling is een onderdeel van het recyclingprogramma, dat pennenfabrikant BIC en TerraCycle in 2011 in Nederland hebben opgezet. Scholen, bedrijven en organisaties kunnen gratis aan dit programma deelnemen en hiermee op een eenvoudige en leuke wijze een bijdrage leveren aan zowel het milieu als de maatschappij. De ingezamelde verbruikte schrijfwaren zullen worden gerecycled tot nieuwe producten zoals pennenbakjes of gieters en krijgen dus een nieuw leven.

www.divadichtbij.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.