Home / Loenen / Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt heeft veel te bieden

Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt heeft veel te bieden

LOENEN – De Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt staat weer voor de deur. De dierenmarkt in Loenen wordt op maandag 5 augustus gehouden. Het wordt die dag beslist weer een grote gezellige drukte in het centrum van Loenen. Zo’n 25.000 bezoekers komen ieder jaar graag kijken, luisteren, proeven, eten en drinken op deze gezellige markt.

Er is dit jaar volop muziek en zang te beluisteren en ook zijn veel demonstraties te zien. Het bestuur hoopt dat er dit jaar ook weer meer pony’s en paarden naar de markt komen.

Reeds voor zes uur in de ochtend zijn de handelaren uit de wijde omgeving van Loenen met hun handel aanwezig om deze voor een goede prijs aan de man of vrouw te brengen. Het aantal dieren was vorig jaar ruim 200.
Bij de jaarmarkt die bij de pony- en paardenmarkt hoort, is ook een grote braderie met veel kramen en muziek en dans. Volksdansgroep De Knupduuskes uit Vorden komen een paar keer optreden op het schoolplein bij De Tweede Stee. Vanaf 10.00 uur zijn er optredens van de Vereniging Matrozenkoor Apeldoorn met zeemansliedjes en smartlappen.

Kramen
Meer dan 170 kramen staan in het centrum van Loenen opgesteld. Veel kramen hebben met pony’s, paarden en dieren te maken, maar er is nog veel meer voor huishouden, hobby en tuin. Urenlang kan men zich hier vermaken.
Het beschikbare terrein bij Den Eikenboom is lang niet groot genoeg om alle kramen een plaatsje te geven. De wegen Reuweg en De Kempe worden daarom voor dit evenement geheel afgezet om alle kramen te kunnen plaatsen. Ook het plantsoentje op de Kempe en het plein bij het Verenigingsgebouw wordt in de braderie betrokken.

Kleinvee
Naast de pony’s en paarden komen op de markt ook kleinvee. In een speciale schuur bieden veelal kinderen met hun overtollige huisdieren zoals, kanaries, duiven, kippetjes en konijnen aan. Vooral voor de kleintjes zijn deze jonge dieren een bron van vermaak.
Voor de kinderen is er nog meer te doen. Er kan gereden worden op pony’s van de Loenermarkruiters maar ook is er een minidraaimolen en een mini-trein.
Oude beroepen worden deze dag ook uitgeoefend. De hoefsmid laat bijvoorbeeld zien hoe de paarden worden beslagen.

Muziek is er eveneens. Van 10.00 tot 15.00 uur treedt het Matrozenkoor uit Apeldoorn op. Op een paar plekken langs de route spelen live-orkesten vrolijke muziek. Jack is te beluisteren op het plein bij Den Eikenboom, Gerrit Draayer op het plein bij De Brink. Op het schoolplein bij De Tweede Stee speelt Joop Gerrits. Harmonicaspelers Annie en Marie lopen rond op het terrein en spelen oude deuntjes. Veel afwisseling en vertier op de eerste maandag van augustus.
Daarbij is er ook een kofferbakmarkt. Op een terrein bij de Brink mogen personen met een auto vanuit of bij de kofferbak hun spullen verkopen. Verkopers dienen zich wel van tevoren op te geven.

Het hele feest is vrij te bezoeken en duurt van zes uur in de ochtend tot drie uur in de middag.

Programma:
06.00 uur: Start handel pony’s en paarden op terrein Eikenboom
07.00 uur: Aanvoer kleinvee door de kinderen en anderen in
Schuur Den Eikenboom
08.30 uur: Aanvang kramenmarkt op terrein Eikenboom, De Kempe,
Reuweg, schoolplein Tweede Stee, 200 kramen
08.45 uur: Aanvang kofferbakmarkt plein De Brink
09.00 uur: Ponyritjes op gras bij de school Tweede Stee
10.00 uur: Optreden van Vereniging Matrozenkoor Apeldoorn
10.00 uur: Live muziek Jack op marktplein bij Eikenboom
10.00 uur: Live muziek Gerrit Draaijer, plein De Brink
10.00 uur: Live muziek Joop Gerrits op Schoolplein Tweede Stee,
15.00 uur: Einde Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.