Dronken bestuurder raakt waterscooter kwijt

DOESBURG – Een 26-jarige inwoner uit Gorssel is donderdag bekeurd voor het veel te hard en onder invloed van alcohol varen over de IJssel. De waterscooter is in beslag genomen. De voer rond 21.00 uur met 60 km/uur langs Doesburg. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 650 ug/l (1,5 promille).

Medewerkers van de waterpolitie zagen dat de waterscooter hard langs Doesburg voer. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 20 km/uur. De snelheid bedroeg tenminste 60 km/uur. De man negeerde het stopteken en voer met onverminderde vaart door richting Dieren. De waterpolitie kon de waterscooter met hun opvallende speedboot niet bijhouden.

Op een gegeven moment keerde de waterscooter en kwam weer in de richting van Doesburg en daarmee richting de politieboot. Ondanks dat de politieboot dwars op het water was gelegd en de bestuurder van de waterscooter opnieuw een stopteken kreeg, stopte de man niet. De bestuurder keek de politiemensen lachend aan en voer hen zonder snelheid te verminderen hard voorbij.

Ter hoogte van Zutphen voer de waterscooter even later met hoge snelheid de Marshaven in. Tijdens het aankoppelen van de waterscooter achter een auto kon de waterpolitie de bestuurder aanhouden. Aan de hand van de ademanalyse op het politiebureau stelde de waterpolitie vast dat de man twee keer zoveel alcohol in zijn bloed had dan was toegestaan. De man wilde niet verklaren van wie de waterscooter was.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.