Home / Hummelo / Klankbordgroep druk met herinrichting Hummelo

Klankbordgroep druk met herinrichting Hummelo

HUMMELO – Nu de rondweg om het dorp is afgerond, wacht de herinrichting van de wegen in Hummelo zelf. De gemeente Bronckhorst is druk bezig met het ontwerp voor het centrum en krijgt daarbij advies van de Klankbordgroep.

Na de bouwvak is gestart met een volgend deel in het project: het tracé Hummeloseweg in Laag-Keppel, dat aansluit op de nieuwe rotonde Hummelo Zuid-West. De Dorpsstraat en Keppelseweg worden bovendien afgewaardeerd tot 30 kilometerwegen.

Nu komt het aan op herinrichting van de wegen in het centrum van Hummelo. De Dorpsraad heeft bij het adviesbureau Pouderoijen een dag intensief advieswerk op locatie gewonnen. Het bureau maakte een plan dat nu de basis vormt voor verdere ontwikkeling. De Klankbordgroep houdt zich bezig met het maken van een concept herinrichtingsplan. Dit zou eind augustus klaar moeten zijn en aan de bewoners van het dorp gepresenteerd kunnen worden. De Klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de ondernemers, aanwonenden, welzijn en ouderen, de Woordhof en de kerk en een aantal onafhankelijke leden. Iedereen die suggesties of ideeën heeft voor de herinrichting van het dorp, kan dit bij één van de deelnemers kwijt. De Klankbordgroep adviseert vervolgens de Intermediaire Groep, die de contacten onderhoudt met de gemeentelijke projectgroep.

Tijdens een vergadering van de Klankbordgroep is aan de leden gevraagd aan te geven welke thema’s zij het belangrijkst vinden bij het opnieuw inrichten van het dorp. Hierbij werd leefbaarheid het vaakst genoemd, gevolgd door bereikbaarheid en toerisme, innovatie, ondernemerschap, hart/samen en veiligheid. Verder zijn per deel van het dorp opmerkingen gemaakt over mogelijke verbeteringen. Denk aan bredere trottoirs, speelmogelijkheden voor jong en oud, parkeren in de Dorpsstraat, de inrichting van de Dorpsstraat om de snelheid uit het verkeer te halen, een muziekkoepel en ga zo maar door. De komende maanden wordt over deze punten nagedacht en worden concrete keuzes gemaakt uit al deze ideeën.
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.