Zonovergoten Doesburgs Huttendorp

DOESBURG – Voor het eerst sinds 1985, werd deze week weer een Huttendorp gehouden in Doesburg. Aan de Looiersweg hadden zo’n vijftig kinderen van maandag tot en met donderdag vier dagen lang heel veel plezier met het bouwen van en spelen in en rond hun eigen bouwsels. Van pallets, spijkers en verf werden de meest prachtige woningen gebouwd, soms voorzien van alle gemakken.
Het zal duidelijk zijn dat onder de bijna tropische omstandigheden ook de waterslang een hofdrol speelde tijdens de spelen. Heerlijk afkoelen en elkaar natgooien. En tussen de middag waren er stapels smakelijke boterhammen die de vrijwilligers klaarmaakten voor de kinderen.

“Deze eerste nieuwe versie van Huttendorp mogen we zonder meer als geslaagd bestempelen”, aldus Jan-Willem Klink van 0313. “Het aantal van vijftig kinderen is ook nog precies goed te behappen voor deze groep vrijwilligers.
“Ach ja, een dagje vrij genomen om met de kinderen mee te gaan naar deze vakantieweek”, vertelt een van de aanwezige vaders. “En met dit weer is dat bepaald geen opgave. Bovendien hebben de kinderen het geweldig naar hun zin!” – foto: Wencel Maresch
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.