Home / Loenen / Loenen maakt goede indruk

Loenen maakt goede indruk

LOENEN – Het was woensdagavond een topdrukte in het gezellig versierde dorp Loenen. Speciaal voor de komst van het team van Omroep Gelderland voor het programma Zomer in Gelderland, wapperde de Loenense vlag royaal in het dorp. Massaal kwam het publiek naar het plein van De Tweede Stee om getuige te zijn van dit gezellige gebeuren. Bijna 957 waren er op het plein terwijl 300 al genoeg was om aan de eerste opdracht te voldoen.

De dag begon voor het team al vroeg, toen het Jachthoorncorps De Overlopers uit Hoenderloo bij coach Rissewijck een ochtendgroet bracht, waarna de Loenense brandweer de rest van het team bij haar afleverde. Loenen was feestelijk versierd met vlaggen. Bij basisschool de Tweede Stee kreeg het team even voor 10.00 uur de eerste opdracht. Er moest met eigen bouwmaterialen uit het dorp een heuse Leugenbank getimmerd worden en ‘aangekleed’ met producten uit Loenen. De coach mobiliseerde snel een aantal deskundigen. Er werd druk getimmerd en gezaagd door een paar mannen en creatieve vrouwen zorgden voor de versiering. Op deze leugenbank moest de rijkste inwoner Frank Ruesink (rijk van geest), de meest besproken inwoner Jaap van den Born, eenzame inwoner in de Imbos, en de grootste klager van Loenen Jan Willems (moppert graag, maar meent het goed) plaatsnemen.

De laatste opdracht was om vijf bruidsparen te vinden die dit jaar waren getrouwd. Daarvoor moest veel geregeld worden. De bruidegom moest de bruid over de drempel van de poort dragen. Coach Rissewijck was laaiend enthousiast over het werk van haar team. Het was meteen een heel geregel. “Het gaat super. Ik weet zeker dat het ons gaat lukken”, vertelde ze aan het eind van de middag. En dit bleek later ook zo te zijn. Het team vond acht bruidsparen die onlangs getrouwd waren. Krüger maakte met allemaal een praatje.

Om kwart over zes was het zover. Presentatrice Angelique Krüger kon rekenen op een luid gejuich toen zij de arena van het zomerprogramma binnen kwam hollen. Rijen dik stond het publiek te wachten. De jury had op de fiets Loenen verkend en foto’s gemaakt. Zij vonden Loenen een prachtig groen dorp.
De tweede opdracht bleek een schot in de roos. Iedereen bracht bloemen mee en het was dan een deinende kleurenpracht op de maten van de muziek. De bloemen waren aan het eind voor het diamanten paar Henk en Bartje Zeisseink. De laatste opdracht was in vier minuten het dorp presenteren. Hiervoor maakte het team gebruik van een mega-puzzel met alle mooie plekjes van Loenen er op. Sita Hammink liet ondertussen mensen aan het woord van Kasteel Ter Horst, de schaapskudde, de Middelste Molen en de VSM. De puzzel kwam op tijd klaar.
Intussen zochten en vonden Evert Jan Hagen en Astrid Waanders de ergens in het dorp verstopte vlag. Het was de eerste keer in de reeks uitzendingen dat die nog tijdens de live-uitzending werd gevonden en werd overhandigd.

Het was spannend welk bedrag er verdiend was. Er werd 900 euro gescoord. Jammer, men had gerekend op 1000 euro omdat het gewonnen bedrag verdubbeld zou worden door de Dorpsraad voor het goede doel; het Loenense zwembad. Coach Henny Rissewijck was wel een beetje teleurgesteld, maar heel blij met de gift van een bezoeker, die haar 200 euro gaf voor de geweldige prestatie van die dag.

De eindtelling was wat rommelig, maar uiteindelijk bleek Loenen nu toch op een mooie derde plaats te staan in de competitie om het mooiste dorp van Gelderland.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.