Man dreigt zich in brand te steken

DIEREN – Dinsdagavond tegen de klok van zessen werd groot alarm geslagen in Dieren. In de huisartsenpost van Hagenau aan de Wilhelminaweg, dreigde een man zichzelf in brand te steken. Hij had zich met terpentine overgoten.

Bij de actie zijn geen mensen in de huisartsenpost boven en achter de Rabobank, in gijzeling genomen. Even ging onder het talrijk toegestroomde publiek het verhaal de ronde dat de man een arts in gijzeling zou hebben genomen, maar dat gerucht werd al snel ontkracht door de politie. Het betreft een 42-jarige man uit Dieren. Zijn toestand is omschreven als ‘een man in verwarde toestand’.

Een speciaal arrestatieteam uit Arnhem werd buiten paraat gehouden, evenals ambulance en brandweer. Een politieman wist uiteindelijk de 42-jarige te overreden zich over te geven. Hij werd, in een witte overall gestoken, in een geblindeerde politiewagen afgevoerd. De actie die rond 17.45 uur begon, was om 19.00 uur voorbij.
Woensdagochtend ging de huisartsenpost in Dieren weer gewoon open. Aan de medewerkers die getuigen waren van de wanhoopsdaad van de man, is slachtofferhulp aangeboden.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.