65 Jaar getrouwd!

DIEREN – Het echtpaar Holtkamp – Van Gaalen vierde dinsdag 30 juli hun 65-jarig huwelijksfeest. Natuurlijk bracht burgemeester Petra van Wingerden een bezoek aan het bruidspaar. . Namens het college gaf zij het paar een boeket bloemen en het boek de Canon van Rheden

De heer Arnold Holtkamp is geboren, op 25 januari 1922, en getogen in Arnhem en mevrouw Dirkje van Gaalen werd op 10 augustus 1923 in Oosterbeek geboren. De heer en mevrouw Holtkamp hebben elkaar in 1939 leren kennen bij de Korfbalvereniging Oost- Arnhem. Korfbal is hun lust en hun leven. De heer Holtkamp is jarenlang voorzitter geweest en heeft veel betekend voor het archief van de vereniging. Zo zorgde hij er voor dat het archief in 2004 werd opgenomen in het Gelders Archief. De vader van de heer Holtkamp was de oprichter van de korfbalbalvereniging in 1929 in de wijk Geitenkamp. Zoals de heer Holtkamp zelf zegt: “het klompenclubje is uitgegroeid tot een grote club met veel successen. Korfbal is een echte familiesport. Onze kinderen en wij hebben deze sport in een reuze gezellige sfeer beoefend”. In 1979 is de heer Holtkamp benoemd tot erevoorzitter van de vereniging. Korfbalvereniging Oost- Arnhem gaat in 2014 haar 85-jarig bestaan vieren.

In de oorlog is de heer Holtkamp geëvacueerd vanuit Arnhem naar Apeldoorn. Na de oorlog waren er weinig woningen beschikbaar. Het echtpaar trouwde in 1948 en ging inwonen bij één van de ouders. In 1952 kreeg het echtpaar een tweeling (twee dochters). Later volgden nog een dochter en een zoon. Inmiddels hebben ze tien kleinkinderen drie achterkleinkinderen. Na negen jaar verkering zijn de heer en mevrouw Holtkamp in 1948 getrouwd. “Wij zijn al 74 jaar elkaars maatjes,” aldus de heer Holtkamp. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.