Loenens team Zomer in Gelderland heeft er zin in

LOENEN – Henny Rissewijck bruist van enthousiasme. Ze is er vast van overtuigd dat het fanatieke Loenense team van Zomer in Gelderland van TV Gelderland op 31 juli gaat winnen. De coach heeft alles prima onder controle. Volgens haar kan er maar weinig meer mis gaan. Alleen het weer kan nog roet in het eten gooien, maar ze gaat er vanuit dat ook weergoden zullen meewerken om de Loenenaren de poen te laten winnen.

Omroep Gelderland deed via de ondernemersvereniging LOMIVE het verzoek aan de Loenenaren om mee te doen aan de live-zomerprogramma’s op locatie. De dorpen in Gelderland kunnen zich dan presenteren en letterlijk op de kaart zetten. LOMIVE ging met de Dorpsraad aan de praat en samen durfden zij het aan om deze uitdaging aan te gaan. Er werden wat mensen aangezocht. Vergaderingen belegd en tenslotte kwam er een team uit.

Henny Rissewijck kwam er wat later bij, maar pakte de draad fanatiek op. Het duurde maar even of zij had alles op de rit. Het Loenense team was een van de eerste dorpen die een volledig plan deponeerde bij Omroep Gelderland. Dit maakte meteen veel indruk.
Hoewel Henny niet veel ervaring heeft in het leiding geven aan een club, wist zij nu toch in korte tijd veel ‘specialisten’ te strikken voor het programma. Wat er gaat gebeuren weten de teamleden niet en ze moeten op alles voorbereid zijn. “Dat maakt het juist zo spannend”, zegt Rissewijck en haar ogen glimmen, “samen met ons team hebben we ons bijna gek geprakkizeerd wat we allemaal voor opdrachten kunnen krijgen. Misschien moeten we iets bouwen. Als ze vragen minstens 15 mensen met schoenmaat 46 te zoeken, dan moet je dat wel gericht doen en maar niet zo in het wilde weg gaan rennen. Vast staat wel dat we binnen vier minuten een puzzel in elkaar moeten zetten. We hebben geoefend het dat lukt ons prima. Nu de rest nog.”

De dag begint op 31 juli voor Henny Rissewijck en haar team (Tijmen Buys, Leonie Goekdoop, Timon Luesink, Martin van Doorn, Ronald Put, Jeroen Wansink, Michel Wayenberg, Astrid Waanders en Evert Jan Hagen) al vroeg. Bij haar huis aan ’t Hameinde is er om acht uur al een ontbijt. Daarna allerlei voorbereiding op het plein bij de Tweede Stee en om 18.15 uur begint dan de live uitzending van Omroep Gelderland. Het team krijgt dan twee grote opdrachten en een kleinere.
Een grote zorg voor de coach is om ook bij minder weer 350 mensen bij elkaar te krijgen op het plein. Ze doet dan ook een dringend beroep op de Loenenaren om, weer of geen weer, naar de Tweede Stee te komen. Volgens de coach Rissewijck wordt het ook spannend of het de twee teamleden gaat lukken om de twee vlaggen op te sporen die in Loenen ergens verstopt zijn. Om 18.15 uur krijgen de teamleden wat cryptische aanwijzingen en voor 19.00 uur moeten ze weer binnen zijn.

De coach heeft er veel zin in. Zij vindt het prachtig dat iedereen zo enthousiast is. Rissewijck: “We doen ook mee om de titel en prijs voor het mooiste dorp van Gelderland. Bezoekers aan Facebook kunnen op ons stemmen. We zijn nu al steeds in de top te vinden”. Vastberaden zegt de Loenense: “ Ik weet het zeker dat het ons gaat lukken om het volle bedrag van duizend euro te winnen. De Dorpsraad gaat dit verdubbelen en het Loenens Zwembad die het financieel erg moeilijk heeft krijgt van ons deze prijs”.
Na de opname op het plein bij de Tweede Stee is er een feestje in De Tweede Stee waarbij de uitzending nog eens bekeken kan worden en vrolijke discomuziek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.