Gerald Vis verslaat L’Ami in simultaan

DIEREN – Hij had het toernooi, en dus ook koploper Erwin L’Ami, de hele week op de voet gevolgd via Internet. Dus besloot Gerald Vis het zondag zelf maar eens te proberen, in de simultaan tegen de grootmeester uit Woerden. Samen met achttien andere spelers trad de Beekbergenaar aan in Grand Café Theothorne. Wie snel verloor mocht de stukken weer opzetten en opnieuw beginnen. Maar van de 22 partijen verloor L’Ami er maar één: tegen Vis.

“Hij kon opeens met zijn pion gaan lopen, dat had ik even niet gezien,” zei de simultaangever. “Daarna had hij ook nog eens een mooie truc en toen was het mis.”
L’Ami moest verder alleen nog een half puntje afstaan, tegen voormalig toernooidirecteur Karel Verbeek bij diens tweede poging. De overige 20 partijen won de grootmeester onder het goedkeurend oog van zijn ouders, die een dagje op bezoek kwamen.

Op het pleintje voor Theothorne was het de hele middag gezellig druk met kinderen die kwamen meedoen aan het ‘Hersenkraak spelencircuit’, georganiseerd door het evenementenbureau Feestmaatjes onder leiding van Ilse Coenen. Allerlei bord- en andere spelen uit de hele wereld werden gedemonstreerd en daarna met veel enthousiasme uitgevoerd. Het was een geslaagde middag, mede doordat het weer meehielp. Zaterdag was er op de schaakcamping nog een tent gesneuveld en ’s nachts waren diverse gasten in hun auto of in de kleedkamer gaan slapen. Maar zondagmiddag was het uitstekend weer.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.