Home / Loenen / Henk en Bartje Zeisseink blij met diamanten feest

Henk en Bartje Zeisseink blij met diamanten feest

LOENEN – Zestig jaar getrouwd is een mijlpaal in je leven die je niet ongemerkt voorbij mag laten gaan. Dat doen Henk en Bartje Zeisseink uit Loenen dan ook zeker niet. Dinsdag 30 juli hebben zij met kinderen, klein- en achterkleinkinderen, familie en vrienden dit vrolijk feest gevierd. Er is ook alle reden voor een feestje, want na een reeks tegenslagen in hun leven gaat het nu weer goed en genieten ze samen in hun appartement in het hartje van Loenen van alles wat het leven nog te bieden heeft.

Bartje Zeisseink-Hissink (78) is afkomstig van de Kromme Dijk uit de buurtschap Hooiland. In een groot gezin moest zij vroeg thuis aan de slag maar ging ook wel uit werken in Apeldoorn. Zij trouwde jong met Henk Zeissink. Woonruimte was zestig jaar geleden ook al schaars. Toch vonden zij een kleine woning in Oosterhuizen. Zij konden het bakhuisje aan de Oosterhuizense spreng huren van Andries Alberts. Erg klein, maar wel knus. Hier werden de eerste twee zonen Henk en Bert geboren. Na vijf jaar verhuisde het gezin naar een huis aan het kanaal pal tegenover de Kurkfabriek en heette dan ook Huize Kurkzicht. Met een goede regeling kon Zeisseink in 1963 een nieuwbouwhuis kopen aan de Cornelis Hendrixstraat in Loenen. Hier hebben ze prettig 37 jaar gewoond. Vooral Bartje wilde een gemakkelijker huis hebben en toen werd besloten een appartement te kopen in het Hattinkerf. Vanaf 2000 bekijken ze Loenen nu van boven en hebben het fijn daar. Henk werkt nog wat in de tuin en is een soort huismeester van het complex.

Het diamanten paar kreeg zes kinderen (vier zonen en twee dochters). Ze hebben dertien kleinkinderen en ook al twee achterkleinkinderen. Ze kregen ook een tweeling. “Dat zit in onze familie Hissink”, zegt Bartje, “mijn vader en moeder kregen zelfs twee tweelingen. De eerste is overleden. Binnen onze familie zijn nog meer tweelingen geboren”. De gezondheid heeft Bartje dikwijls in de steek gelaten. Veertien keer is zij geopereerd, maar kan zich nu in huis aardig redden en doet samen met haar man de huishouding

Henk Zeisseink (79) is vaak verhuisd in zijn leven. Maar liefst zeven keer. Hij werd geboren aan de Langschoten, daarna korte tijd aan de Kostersweg en toen naar de Zilvense Broekweg waar hij woonde tot zijn huwelijk. Menigeen kent Henk als een vrolijke man die altijd fluitend door het leven ging. Na de ambachtschool, Metaalfabriek Van de Ploeg, Van Reekum en een bakkersbaantje, kwam hij bij de papierfabriek Schut en Berends terecht. Hij solliciteerde bij Meneer Berends en die nam hem meteen aan. Hij werkte in de smederij, ketelhuis en technische dienst. Vooral in de eerste jaren haalde Henk menige streek uit. Hij kon het niet laten een ander in de maling te nemen. “Ik heb daar veertig jaar met veel plezier gewerkt”, vertelt Henk, “ wel druk soms met die storingsdienst maar ik deed het graag en ging altijd fluitend naar de fabriek”. Uit dat fluitje blijkt dat Zeisseink een muzikale man is. Hij speelde jarenlang bij de mondorgelclub Melodia, muziekvereniging OLTO en de muziekvereniging Klarenbeek. Het paar is druk met de kinderschaar en komen daar graag. Ook regelmatig in Terwolde waar zoon René met zijn vrouw een restaurant runt.

foto:
Henk en Bartje Zeisseink blijven postitief in het leven staan – foto Martien Kobussen

 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.