Home / Dieren / Bedrijven steunen Zomerfeest aan de IJssel

Bedrijven steunen Zomerfeest aan de IJssel

DIEREN – Het Zomerfeest aan de IJssel wordt sinds dit jaar georganiseerd door de nieuwe Stichting Zomerfeesten Dieren. Die stichting wil met de hulp van nieuwe sponsoren de Dierenaren een gevarieerd programma aanbieden. Jan Willem Eikenaar Administraties BV en Vriese Music Palace BV zijn hoofdsponsors voor de komende drie jaar en tekenden onlangs hun contracten.

Jan Willem Eikenaar en Floris Dirkse van den Heuvel zetten hun handtekeningen onder toeziend oog van voorzitter Janneke van Buren en secretaris Lianne Overgoor van de organiserende stichting. Beide ondernemers zijn enthousiast over het evenement en hebben allebei een sponsoronderdeel gevonden dat aansluit op hun branche en interesses. Dirkse van den Heuvel is mede-eigenaar van Vriese Music Palace in Doetinchem en is zowel zakelijk als privé betrokken bij live muziek. Zijn roots liggen in Dieren en hij ziet hierin de mogelijkheid zijn bedrijf te promoten bij een breed publiek.
Eikenaar heeft de kindermiddag voor zijn rekening genomen. Het is volgens hem een feest voor de hele familie, dat moet blijven bestaan. Zowel de kinderen van de Fiets4daagse, die ook eindigen op het terrein van het Zomerfeest, als de kinderen die komen voor de activiteiten rondom het Zomerfeest aan de IJssel, kunnen een spectaculaire middag verwachten.

Het 3-daagse evenement begint op donderdag 15 augustus, rond 21.00 uur, zodra het schemerig wordt, met de film De Marathon, die in de buitenlucht wordt vertoond. Vrijdagavond zijn er twee podia, waar soulband SoulXtension speelt en waar de dj’s van ‘0313events’ draaien. Op zaterdag overdag is er een familiedag. Er is dan een curiosamarkt, kleedjesmarkt voor de kinderen, workshops voor kinderen met onder andere dansen en verdedigingssporten en een circusschool waar de kinderen actief aan deel kunnen nemen. Op het podium is zaterdag overdag een doorlopend programma van regionale bands te horen. De Rhedense Fiets4daagse organiseert op de zaterdag een kinderfietstocht en alle fietsers finishen op het terrein van Zomerfeest aan de IJssel. Zaterdagavond is er de top-40 band Barcode en zijn op het andere podium weer dj’s van ‘0313events’ present om het weekend feestend af te sluiten.

Stichting Zomerfeesten Dieren organiseert het evenement aan de IJssel voor een zo breed mogelijk publiek met veel verschillende soorten muziek en diverse andere activiteiten. “Dat was voorheen al de opzet en die willen wij graag voortzetten”, legt voorzitter Janneke van Buren uit. Zij is werkzaam bij Theothorne in Dieren, dat vorig jaar het zomerfeest overnam nadat de vorige organisatoren hadden afgegeven het stokje over te willen geven. “Door het evenement in een stichtingsvorm te gieten is het wat makkelijker om te werken met vrijwilligers en sponsors”, aldus Van Buren. “En dat moet ook, want hoewel Theothorne een commerciële onderneming is, kan een dergelijk evenement niet zonder steun vanuit de bevolking bestaan. Er wordt geen entree geheven en dat blijft ook zo. We willen als stichting dat het Zomerfeest een echt dorpsfeest blijft.”

Om die reden prijst de stichting zich ook gelukkig met het feit dat een aantal vrijwilligers ook in de nieuwe opzet meewerkt bij de organisatie. “De stichting die het Zomerfeest jarenlang organiseerde heeft een gezond evenement nagelaten”, aldus Van Buren en Overgoor. “Dat was ook niet de reden om te stoppen. Maar ze merkten zelf dat ze na al die jaren een beetje de feeling verloren met de jeugdige bezoekers, dat het evenement nieuwe input nodig had om een mooie toekomst te houden. Beetje bij beetje willen we het evenement voorzien van nieuwe impulsen. De intensievere samenwerking met de Rhedense Fiets4daagse is daar een voorbeeld van.”
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.