Home / Eerbeek / Ontwerp herinrichting centrum Eerbeek aangepast

Ontwerp herinrichting centrum Eerbeek aangepast

EERBEEK – Het ontwerp voor de herinrichting van de Stuijvenburchstraat en de Coldenhovenseweg in Eerbeek is op een aantal punten aangepast. Dit is gebeurd op aanraden van belangstellenden en betrokkenen, die suggesties aandroegen op het voorlopig ontwerp.

De werkgroep Herinrichting Stuijvenburchplein/Coldenhovenseweg presenteerde in maart het ontwerp voor een nieuwe inrichting van de openbare ruimte in de Stuijvenburchstraat en een deel van de Coldenhovenseweg. Veel belangstellenden kwamen naar Spoorzicht om de schetsen te bekijken en hun mening te delen.
Het ontwerp werd positief ontvangen, maar er werden ook goede suggesties ingebracht, die hebben geleid tot een aanpassing. De werkgroep heeft in de afgelopen periode de reacties verwerkt in een nieuw ontwerp.
De belangrijkste veranderingen: een deel van de Coldenhovenseweg wordt eenrichtingsweg van zuid naar noord, de Wasacker van west naar oost. Bij de Wasacker zijn extra parkeerplaatsen en groen toegevoegd, net als op een aantal andere plekken. Achter de bushalte komt een fietsenstalling. Met het oog op de verkeersveiligheid wordt een gevaarlijke in- en uitrit aan de Stationsweg verwijderd. Het wegprofiel en de richting bij Welkoop en Koller wordt aangepast. Er wordt een koppeling gemaakt tussen de functies openbaar parkeren en de retailstrook. Tot slot komt er een aansluiting van de Stationsstraat op de Stuijvenburchstraat, ter hoogte van de spoorwegovergang.

De werkgroep gaat nu verder met het vervolmaken van dit plan, dat uiteindelijk door gemeente en projectontwikkelaar moet worden vastgesteld. De gemeente Brummen durft nog niet met zekerheid te zeggen of de beoogde planning van realisatie begin 2014 kan worden gehaald. Dit heeft te maken ingediende zienswijzen over bestemmingsplannen voor het Eerbeekse centrumgebied. Ook de gesprekken die gaande zijn met onder andere industrie en provincie over geur- en geluidbeleid, kunnen van invloed zijn op de planning.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.