Home / Bronkhorst / Bouw pannenkoekbakkerij gestart

Bouw pannenkoekbakkerij gestart

BRUMMEN – Op de grens van Brummen, op de plek waar jarenlang de ‘spookboerderij’ stond, verrijst nog dit jaar een pannenkoekbakkerij. De eerste palen voor de nieuwe fundering gingen woensdagmiddag de grond in.

Hans Westdijk runt al jaren Pannekoekhuis Strijland in Rheden, maar de pannenkoekbakkerij in Brummen is echt het project van zijn beide zoons Martijn en Wouter. Zij willen al een tijdje samen iets opzetten en de locatie van de oude spookboerderij is volgens hen perfect.
Het gewijzigde bestemmingsplan is onherroepelijk, wat inhoudt dat de familie Westdijk nu volop verder kan gaan met het ontwikkelen van de pannenkoekbakkerij. De palen voor de fundering gingen woensdag en donderdag al de grond in, na de bouwvak wordt begonnen met het restaurant. Naar verwachting wordt het casco eind dit jaar opgeleverd en kan het restaurant volgende jaar mei openen onder de naam Pannenkoekbakkerij Reuvershoeve.

Wouter en Martijn Westdijk kunnen haast niet wachten tot het zover is. Ze zitten dan ook vol plannen. Wouter: “We bouwen een pand in Twentse boerderijstijl. Het restaurant wordt een mix tussen ambachtelijk en eigentijds. Dat geldt voor zowel de pannenkoeken, die we op ambachtelijke wijze bakken in de koekenpan, als het interieur, dat gezellig en modern wordt.” Naast pannenkoeken komen er ook andere gerechten op de kaart. Er komt een groot terras voor de deur en een kinderboerderij, waar jonge bezoekers bij de dieren kunnen gaan kijken waar de melk en eieren voor hun pannenkoek vandaan komen.

Foto: Wouter Westdijk en zijn vader Hans zijn erbij als de 64 heipalen de grond ingaan. Het begin van de nieuwe pannenkoekbakkerij Reuvershoeve

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.