Home / Bronkhorst / Cortenoeversebrug afgesloten

Cortenoeversebrug afgesloten

BRUMMEN – Nu de werkzaamheden aan de N348 tussen Dieren en Brummen zijn afgerond, gaat het tweede deel van het project binnenkort van start. Nu is het deel tussen Brummen en Zutphen aan de beurt, wat inhoudt dat de nieuwe brug over de IJssel drie weken niet toegankelijk is.

Gedurende drie weken, van 29 juli tot en met 16 augustus, wordt er groot onderhoud gepleegd aan de autoweg IJsselgouw, de rotonde Kwazenboschweg, de Cortenoeversebrug en de weg tot de aansluiting met de Den Elterweg in Zutphen. Het werk wordt gedaan in de drie weken van de bouwvak en de weg en brug zijn gedurende deze drie weken gesloten voor alle verkeer. Ook voetgangers en fietsers kunnen geen gebruik maken van de Cortenoeversebrug.
Voor de hulpdiensten wordt een uitzondering gemaakt. Ambulance, brandweer en politie kunnen voorzichtig over de brug rijden om zo vanuit Zutphen op tijd ter plaatste te kunnen zijn in Brummen. In twee weekenden moet de brug echter helemaal worden afgesloten. De hulpdiensten rijden dan via de Oude IJsselbrug. Verkeersregelaars moeten ervoor zorgen dat zij snel kunnen passeren. Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat de brug niet open gaat of juist snel sluit als één van de hulpdiensten uit moet rukken.

Het overig verkeer wordt gedurende drie weken omgeleid. Wie vanuit Dieren naar Zutphen wil, wordt omgeleid via Hummelo, Toldijk en Baak. Verkeer vanuit Apeldoorn en Voorst krijgt een route aangeboden via de N345 en A1 naar Deventer en dan via Gorssel naar Zutphen. Beide routes gelden uiteraard ook in omgekeerde richting. Fietsers worden omgeleid via de oude IJsselbrug.
Om overlast te beperken en weggebruikers een alternatief te bieden, geeft de provincie Gelderland 50 procent korting op een treinkaartje op het traject Arnhem-Zutphen. Op www.ervaarhetov.nl zijn de voorwaarden hiervoor terug te vinden.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.