Home / Doesburg / Vierdaagse ontbijt heerlijk

Vierdaagse ontbijt heerlijk

DOESBURG – Na afloop van de Vierdaagse van Nijmegen is er voor de lopers uit Doesburg altijd op zaterdagmorgen een ontbijt op het gemeentehuis. Nog even napraten over de vier dagen en de ups en downs tijdens dit evenement.

Een compliment van wethouder Fred Jansen was er voor alle lopers. De verzorging onderweg wordt verzorgd door het team van Harrie van Ussen, die voor alle kwaaltjes een oplossing heeft. Velen lopen dan ook al jaren deze vierdaagse. Echter, dit jaar was er een nieuwkomer in de groep: Henk ten Ham, 67 jaar jong, en dan voor de eerste keer lopen, omdat je geld wil inzamelen voor een goed doel. Nu eens niet kankerfonds of zo, maar voor een project dat hij zelf met twee neven heeft opgestart: een school in Cambodja. Een erfenis zorgde voor een startkapitaal om daar een school te kunnen realiseren en zo kinderen een vak en Engels te laten leren, zodat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Elke euro die deze stichting krijgt gaat rechtstreeks in de projecten. Zelfs de kosten van bezoek aan de provincie Stung Treng wordt uit eigen zak betaald. De vier dagen wandelen leverden 1500 euro op. Tijdens het gemeentelijke ontbijtje blikte Ten Ham tevreden terug op de hete wandelweek – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.