Winnaars Windmill Cup

VELP – Voor bomvolle tribunes en onder een brandende zon hebben Gabriel Decamps uit Brazilië en Amina Anshba uit Rusland zich zondag op TV Beekhuizen gekroond tot winnaars van de Windmill Cup 2013.

Op baan één versloeg Decamps in de jongensfinale de Argentijn Camillo Ugo Carabelli. Hij had daar wel drie sets voor nodig en trok uiteindelijk na een tiebreak aan het langste eind.: 6-1, 4-6, 7-6 (4). Tegelijkertijd waren ook op baan twee de meisjesfinalisten zeer aan elkaar gewaagd. De Chinese Jia Qi Ren won de eerste set met 7-5, maar Amina Anzhba kwam vervolgens ijzersterk terug. De Russin zette uiteindelijk het toernooi op haar naam: 5-7, 6-1, 6-4.
Voorafgaand aan de finales zette toernooidirecteur Dorien Everaars de ruim 150 vrijwilligers van de Windmill Cup 2013 in het zonnetje. Vervolgens werd zij tot haar grote verrassing zelf toegesproken. Diederik van Hövell, voorzitter van TV Beekhuizen, maakte bekend dat zijn bestuur heeft besloten Dorien tot erelid van de Velpse tennisvereniging te benoemen.
Actie geslaagd
Door middel van een aantal leuke acties heeft de Windmill Cup geld ingezameld voor een schoolsportproject in Zuid Afrika. Het project is bedoeld om kansarme jeugd te laten sporten. Er werden speciale ‘broodjes UNICEF’ en blikken tennisballen verkocht. Bovendien kon worden ingezet op het aantal aces (5 stuks) dat in de finalepartijen zou worden geslagen. In totaal leverde dit een prachtige cheque op van 700 euro.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.