Nieuwe tentoonstelling in de Buurtacademie

DOESBURG – Vanaf 1 augustus hangen de gangen van het multifunctionele gebouw op De Linie 4 weer vol met schilderijen. Dit keer exposeert de Russische kunstschilderes Luba Avaguimova, die in de afgelopen twee jaar rond de veertig schilderijen maakte en nu graag eens de mening van het publiek over haar werk wil horen.

Luba kwam twaalf jaar geleden samen met haar dochter naar Nederland en is al die jaren woonachtig en getrouwd in Doesburg. Na een inburgeringscursus is zij genaturaliseerd tot Nederlandse. Als docente biologie heeft zij nog vele malen in Nederland gesolliciteerd, echter zonder resultaat. Daar Luba enorm creatief is, vatte zij het plan op om te gaan kunstschilderen en zo begon zij aan een cursus schilderen op de schilderschool en volgde daarna een aantal lessen bij Jacqueline, naast het mosterd museum. Luba schildert zeer fijn met olieverf op linnen. De schilderijen stellen onder andere landschappen, bloemen en stillevens voor.
De tentoonstelling is ongeveer drie maanden lang gratis te bezichtigen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.