Beweeg- en gezondheidscursus Bfit4Kids

BRUMMEN – Dit najaar start de cursus Bfit4kids, een beweeg- en gezondheidscursus voor basisschoolkinderen van zes tot en met twaalf jaar in zwembad en sportzaal Rhienderoord in Brummen. De cursus bestaat uit achttien bijeenkomsten op vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur. De kinderen kunnen iedere week meedoen aan leuke activiteiten in het zwembad of de sportzaal.

Bfit4kids is een initiatief van vijf welzijnsorganisaties, Stichting Welzijn Brummen, Fysiotherapie Balans Brummen, Rhienderoord Zwem & Sport Plezier Brummen, Centrum voor Jeugd en Gezin Brummen en Thuiszorgorganisatie Vérian Apeldoorn. De beweegactiviteiten worden uitgevoerd onder leiding van fysiotherapeut Pepita Hak van Fysiotherapie Balans en zweminstructrice Yolanda Jansen van Rhienderoord. Daarnaast zijn er acht bijeenkomsten waarbij diëtist Monique Bolder van Vérian en maatschappelijk werker Eugenie Massop van SWB aanwezig zijn. Zij gaan met de kinderen in gesprek over gezonde voeding en de lastige momenten waar ze ongetwijfeld mee te maken krijgen als ze gezond willen eten en meer willen bewegen. Verder zijn er twee ouderbijeenkomsten, waar de ouders horen hoe het met hun kinderen gaat en informatie krijgen over hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren en motiveren de nieuwe gezonde levensstijl vast te houden. Het doel van de cursus Bfit4kids is niet alleen preventief het (mogelijke) overgewicht aan te pakken, maar vooral kinderen zelf te laten ervaren hoe fijn en plezierig het is om gezond te eten en te bewegen om zo gezonder te kunnen leven.

Vrijdag 4 oktober van 17.00 tot 18.30 uur is er een informatiebijeenkomst over de cursus Bfit4kids. Hierbij krijgen ouders en kinderen informatie over wat ze van Bfit4kids kunnen verwachten en kunnen ze kennismaken met de cursusleiding. Deelname kost 100 euro, te voldoen in vijf maandelijkse termijnen. Neem voor meer informatie of inschrijving contact op met SWB, tel. 0575-561988 of info@welzijnbrummen.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.