Halve finalisten bekend

VELP – Gisteren werden in Velp de kwartfinales in het enkeltoernooi van de Windmill Cup gespeeld. Bij de jongens ontdeed toernooifavoriet Karl Friberg (Zweden) zich in drie sets van Roemeen Marian Prajescu. Amina Anshba (Rusland) won bij de meisjes overtuigend van Zuid-Afrikaanse Lee Barnard.

 

In het jongenstoernooi bereikten de Zwitser Currlin, de Braziliaan De Camps en de Argentijn Ugo Carabelli net als Friberg de laatste vier. Bij de meisjes maakten de Russinnen Kislyak en Yushchenko en de Chinese Qi Ren het kwartet overgebleven speelsters compleet.

In het dubbeltoernooi miste het verrassende Nederlandse koppel Gabriëlla Mujan en Perla Nieuwboer de finale op een haar. Na de eerste set te hebben gewonnen was het favoriete duo Amina Anshba / Kristina Kislyak hen uiteindelijk toch te machtig. De Russinnen spelen morgen de finale.

 

Clinic rolstoeltennis
Vanochtend gaven Robin Ammerlaan en Carlos Anker tijdens de Windmill Cup een indrukwekkende clinic rolstoeltennis. Het zag er allemaal gemakkelijk uit, toen deze topspelers zelf wat rally’s voorspeelden. Enkele games ‘geïntegreerd tennis’ samen met twee valide jeugdspelers verliepen ook nog soepel. Het werd pas anders toen de eerste deelnemers aan de clinic zelf in een rolstoel mochten plaatsnemen. “Blijven rijden, blijven rijden”, moedigde Robin Ammerlaan aan. Maar dat viel niet mee, met ook nog een racket in je hand en een bal die op je afkomt. Ook erg leuk: onder de deelnemers bevond zich ook Ernest Habiyambere uit Rwanda, speler op de Windmill Cup. Een erg geslaagd evenement.

Programma zaterdag
Morgen worden vanaf 10.00 uur de halve enkelfinales en aansluitend de dubbelfinales gespeeld. Het programma ziet er als volgt uit:

Court 1 vanaf 10.00 uur:
1. Halve finale jongens enkel:    Camillo Ugo Carabelli (Arg) [6] – Gabriel Currlin (Sui) [5]
2. Halve finale meisjes enkel:    Jia Qi Rhen (Chn) [10] – Valeriya Yuschenko (Rus) [2]

3. Finale consolation jongens:   Daisuke Sumizawa (Jpn) – Andritoavina Ratsimandresy (Mad)
4. Finale meisjes dubbbel:        Anshba (Rus)/Kislyak (Rus) – Wanja Brune Olsen (Nor)/Helgo (Nor)

 

Court 2 vanaf 10.00 uur:
1. Halve finale meisjes enkel:    Amina Anshba (Rus) [1] – Krystina Kislyak (Rus) [6]
2. Halve finale jongens enkel:    Karl Friberg (Swe) [1] – Gabriel Decamps (Bra) [3]
3. Finale consolation meisjes:   Arianna Maria Stagni Lailla (Par) – Sandra Bozinovic (Fr)
4. Finale dubbel jongens:          Avidzba (Rus)/Schell (D) – Ruusuvuori (Fin)/Masi Sarpola (Fin)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.