Nog steeds geen oplossing voor MFC Illinckstraat

EERBEEK – Er is nog steeds geen oplossing gevonden voor de bouwkundige problemen van het MFC in de Illinckstraat in Eerbeek. Verschillende constructeurs hebben hier al naar gekeken, maar zijn er niet in geslaagd met een oplossing op de proppen te komen. Dit betekent dat de problemen niet gedurende de zomer kunnen worden verholpen.

Vorig jaar werden de gebruikers van het gebouw aan de Illinckstraat geconfronteerd met bouwkundige problemen. Het leek erop dat bij de berekeningen een fout was gemaakt, die mogelijk en een verkeerde draagkracht was berekend.
Om het probleem tijdelijk op te lossen, zijn in december steunpilaren geplaatst in de speelgang. Deze pilaren staan er nog steeds en voorkomen een mogelijke onveilige situatie. Omdat het gebouw aangepast moet worden voor de Johanna Huiskampschool, die met ruimtegebrek te maken heeft, is ervoor gekozen het verhelpen van de bouwkundige fout te combineren met het herinrichten van het gebouw.

De afgelopen maanden hebben diverse constructeurs gezocht naar een manier om het probleem te verhelpen. Het is echter niet gelukt een goede oplossing te vinden. De gemeente en gebruikers van het gebouw hoopten dat de werkzaamheden in de zomervakantie plaats konden vinden, maar dat gaat dus niet gebeuren. Wel streeft de gemeente er nog steeds naar de extra schoollokalen zo snel mogelijk in het nieuwe schooljaar klaar te hebben. Tot die tijd blijven de steunpilaren in het gebouw.
Het MFC aan de Illinckstraat wordt gebruikt door onder andere het openbaar onderwijs in de vorm van OBS Johanna Huis-kamp, en diverse vormen van kinderopvang: Bibelebons, buitenschoolse opvang en peuterspeelgroepen door de Stichting Kindercentra Brummen Eerbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.