Groot onderhoud parkeerplaatsen rondom gemeentehuis

DE STEEG – De gemeente Rheden is woensdag 10 juli gestart met het groot onderhoud van de parkeerplaatsen rondom het gemeentehuis in De Steeg. Hierbij gaat het zowel om de bezoekersparkeerplaats, als om de personeelsparkeerplaats. Als eerste wordt de personeelsparkeerplaats aangepakt. Op 23 juli en in september is de bezoekersparkeerplaats beperkt toegankelijk.

Het grote onderhoud is nodig omdat de parkeerplaats er slecht aan toe was. “Het asfalt was slecht en er zat te veel hoogteverschil tussen de parkeerplaatsen. Ook kwam het straatwerk omhoog waardoor gevaarlijke situaties konden ontstaan”, aldus een woordvoerder van de gemeente Rheden.
De firma Rijneveld voert dit onderhoud uit. Rijneveld zorgt ervoor dat de locaties, waar zij op dat moment werkzaam is, duidelijk worden afgezet. Daarbij probeert zij zo min mogelijk overlast te veroorzaken om de bereikbaarheid van de parkeerplaatsen, gebouwen en voorzieningen zo optimaal mogelijk te garanderen.
De planning is sterk afhankelijk van weersomstandigheden. De tijdsplanning en werkvolgorde kunnen hierdoor veranderen. Via de website www.rheden.nl wordt dit, mocht het nodig zijn, tijdig kenbaar gemaakt.

Op dinsdag 23 juli is de bezoekersparkeerplaats beperkt toegankelijk. De gemeente adviseert inwoners, als dat voor hen mogelijk is, deze dag niet met de auto naar het gemeentehuis te komen of anders van het openbaar vervoer of de fiets gebruik te maken. Van maandag 16 september tot en met vrijdag 11 oktober wordt de bezoekersparkeerplaats nagelopen op verzakkingen, spoorvorming en wortelopdruk. Hierbij worden dan kleinere stukken van het terrein gerepareerd. De werkzaamheden zijn puur gericht op herstraten en onderhoud. Na de werkzaamheden zijn er niet meer parkeerplaatsen.
Voor vragen over het onderhoud van de parkeerplaatsen kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente via tel. 026-4976911.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.