Home / Velp / Mujan en Nieuwboer naar halve finale

Mujan en Nieuwboer naar halve finale

VELP – Gabriëlle Mujan en Perla Nieuwboer plaatsten zich gisteren voor de halve finale in het meisjes dubbeltoernooi van de Windmill Cup. Ze versloegen Jiva de Veer en Noa Liauw A Fong: 7-5, 6-4. Mujan en Nieuwboer zijn daarmee nog de enig overgebleven Nederlanders in het hoofdtoernooi.

Velen hadden vandaag hun hoop gevestigd op nog een Nederlandse kwartfinalist. Ronetto van Tilburg (12e geplaatst) won nog wel knap de eerste set van Gabriël Currlin (5e), maar moest uiteindelijk in drie sets zijn meerdere erkennen in de Zwitser.
Ook voor de verrassing van gisteren, de Thai Vorachon Rakpuangchon, is het enkeltoernooi voorbij. Won hij gisteren als ongeplaatste speler nog verrassend van de nummer twee op de plaatsingslijst, vandaag was Nitin Kumar Sinha (13e) uit India duidelijk een maatje te groot.

SportPlusBus
Een groep ouderen van Zorgcentrum de Biesdel (Velp) maakte vandaag een uitstapje naar de Windmill Cup, met dank aan de SportPlusBus. Deze stichting heeft als doel senioren bij sportevenementen te betrekken. “Sport is een verbindende factor”, zeggen Reinier Thiadens en Lucas Gmelig van SportPlusBus. De Velpse senioren genoten van een verkoelend drankje op het terras en genoten onder de parasols van prachtig tennis op sportpark Beekhuizen. Aan het eind van de middag werden de enthousiaste bezoekers weer keurig met een bus terug naar de Biesdel gebracht.
Morgen (vrijdag) staat de Windmill Cup in het teken van de kwartfinales enkel en halve finales dubbel. Om 11.00 uur staat bovendien een demonstratie door rolstoeltennissers Robin Ammerlaan en Carlos Anker op het programma. Aansluitend kan iedereen zelf ook met een tennisracket plaatsnemen in een rolstoel en meedoen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.