Nat pak op de Zeskamp

EERBEEK – De spellen van de Zeskamp in Eerbeek waren dit jaar ronduit spectaculair. “De teams vonden ze zwaar, maar erg leuk”, aldus organisator Tommy ter Hove. Hij kijkt tevreden terug op deze editie van de dorpswedstrijd, die bijna niet door was gegaan, maar een groot succes werd.

De aanloop naar de Zeskamp verliep niet heel vlot. Pas een paar weken geleden werd bekend dat het spektakel dit jaar door kon gaan, doordat een andere spellenleverancier werd gevonden. Daarnaast zat Eerbeek zondagmorgen nog even zonder water, maar dankzij een noodgreep van de brandweer kon alles alsnog plaatsvinden.
In totaal streden 24 teams om de eeuwige roem. Aangemoedigd door het in groten getale aanwezige publiek stortten ze zich vol overgave op attracties met illustere namen, zoals de Multi Sky Swing – een grote baan van 8 bij 28 meter. Bart Claassen was de absolute sterk op de Striker, een ronddraaiende balk die heel wat van het evenwichtsgevoel van de deelnemer vroeg. Hij hield het de volle tien minuten vol, waarvoor hij een verdiend applaus kreeg van het publiek.
Na een dag hard werken was het tijd voor een borrel op straat voor Spoorzicht. Met lekkere muziek en een biertje in de hand werd de zomeravond voortgezet. Ook zijn de kampioensteams gehuldigd. Bij de dames ging de eer dit jaar naar De Bende van Ellende. Tweede werden de dames van SHE, de derde plek was voor Mensink Mode. Bij de heren werd Afrit 23 derde. Twee teams eindigden met een gelijk puntenaantal, maar een slim ingezette joker bepaalde dat De Peppies wonnen van de Grasdokters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.