Wethouder Verver legt ambt neer

BRUMMEN – Greetje Verver van de gemeente Brummen stopt per 1 september met haar werk als wethouder. Familieomstandigheden deden haar besluiten te stoppen. "Hoewel ik de vier jaar graag vol had willen maken, wil ik nu de focus bij mijn gezin leggen", maakte de geëmotioneerde wethouder woensdagmiddag bekend.

Greetje Verver (69) was ruim twintig jaar raadslid in de gemeente Brummen, eerst voor D66, later voor VVD. De afgelopen drie jaar nam zij als wethouder voor de VVD plaats in het college. Hier had zij onder andere onderwijs en sport in haar portefeuille en ze wist, na jarenlange discussie, een overeenkomst en aanbesteding voor elkaar te krijgen op het gebied van de huisvesting voor de scholen in Brummen en Eerbeek.
Ververs collega’s binnen het college vinden het spijtig dat ze onder deze omstandigheden moet stoppen, maar respecteren haar besluit. "Als iemand zich geroepen voelt to de taak van gemeentebestuurder, is Greetje Verver het wel", zegt burgemeester Niels Joosten. "We hebben dan ook veel respect voor het feit dat ze nu kiest voor haar gezin."

Wie het werk van wethouder Verver vanaf september over zal nemen, is nog niet bekend. De VVD beslist over een mogelijke vervanger. Burgemeester Joosten verwacht echter dat de partij ervoor zal kiezen Ververs taken bij collega’s onder te brengen. Bart Elbers, eveneens van de VVD, lijkt dan de aangewezen persoon. Dit is echter allemaal nog niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.