Home / Klarenbeek / Klarenbeek heeft dorpscontactpersonen

Klarenbeek heeft dorpscontactpersonen

KLARENBEEK – Op initiatief van Klarenbeeks Belang heeft Klarenbeek vanaf juli twee dorpscontactpersonen. Ingrid Wolters-Dijkhof en Roy Zweverink gaan deze rol vervullen voor de tijd van twee jaar. Daarna wordt bekeken hoe verder te gaan.

Beiden hebben vanuit deze rol de taak verbindingen te leggen tussen inwoners, organisaties en verenigingen. Zij zullen ook nieuwe activiteiten en voorzieningen op gaan zetten. Ingrid en Roy gaan volgens plan als aanjager en ‘kartrekker’ fungeren, maar kunnen dit uiteraard niet alleen. De hulp van de Klarenbekers is hierbij zeer gewenst.
Ingrid Wolters organiseert in het dagelijkse leven als zzp-er congressen en themadagen en verzorgt de administratieve ondersteuning voor verschillende organisaties. Roy Zweverink rondt momenteel zijn HBO-opleiding Sportmarketing af en studeert af bij de maatschappelijke stichting Eagles4Deventer. Beiden hebben een ruime ervaring met vrijwilligerswerk. Ingrid heeft jarenlang meegewerkt als vrijwilligster bij Pampus en is thans bestuurslid van de Klarenbeekse Ondernemersvereniging. Ook is zij vanaf het nieuwe schooljaar voorzitter van de Ouderraad van basisschool De Kopermolen. Roy is actief bij de Sportclub Klarenbeek als lid van de activiteitencommissie en als trainer, scheidsrechter en coördinator van de D-pupillen.
De twee Klarenbekers hebben een projectplan geschreven met ideeën voor activiteiten en voorzieningen. Klarenbeeks Belang heeft dat plan ingediend bij de provincie Gelderland. Onlangs heeft de provincie het plan goed gekeurd waarmee de dorpscontactpersonen aan de slag kunnen. Het plan omvat ideeën voor verschillende doelgroepen van jong tot oud. Doel is Klarenbeek leefbaar en vitaal te houden, zodat een aantrekkelijke woonomgeving blijft. De op te zetten activiteiten en voorzieningen dienen volgens Klarenbeeks Belang laagdrempelig te zijn. Om eventuele deelnamekosten zo laag mogelijk te houden, zullen de twee voor bekostiging ervan fondsen gaan benaderen en onderzoeken of er mogelijk subsidies verkregen kunnen worden.
Klarenbekers die een idee hebben voor een activiteit kunnen zich in verbinding stellen met Ingrid, tel.06-12992662 of Roy, tel. 06-30723385 of klarenbeeksbelang@zonnet.nl
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.