Honderd jaar Hooilandsfeest

HOOILAND – In het eerste weekend van juli werd het honderdjarig bestaan van het Hooilandsfeest gevierd onder prachtige weersomstandigheden.

Vrijdagavond startte het feestweekend met de Vrienden van 100 jaar Hooiland-live, een geweldig muzikaal spektakel, afgewisseld met humor en ludiek commentaar, verzorgd door boer Henk, ex- Hooilander van de dialectclub Hooiland/Klarenbeek. De tent aan de Brinkenweg zat vol en het publiek was laaiend enthousiast over de vlot lopende voorstelling.
Om het gezongen en gesproken woord kracht bij te zetten, waren twee beeldschermen opgehangen, waar diverse oude beelden de revue passeerden. Met medewerking van Mondolia, het Oosterhuuzens dialect koor, Sions Lofzang, popkoor Break Out, dialectclub Hooiland/Klarenbeek, een aantal blazers van MVK en een aantal solisten werd er een zeer afwisselend programma op de planken gezet met muziek en liedjes uit de afgelopen eeuw. De tent ging op z’n kop met het slotnummer, speciaal geschreven voor deze gelegenheid, getiteld Het Hooiland. Alle artiesten deden mee aan dit nummer mee, zo’n honderdzeventig man, en ook het publiek zong lekker mee. Wie de avond heeft gemist of deze nog een keer wil beleven, kan een cd of dvd bestellen via brink-dolman@scarlet.nl of tel: 055-3012416. Dit kost 5 euro per cd of dvd.
Op zaterdag werd gestart met het traditionele vogelschieten. Voor de jeugd van 12 tot 16 jaar was de piepschuimen vogel opgesteld, waarop geschoten werd met de luchtbuks. De jeugd schoot met scherp en de staart werd er al snel afgeschoten door Tim Dolman. Wietse Veldhuis schoot de kop eraf, even later volgden de rechter vleugel door Roy Klaassen en de linker vleugel door Guido Boks. Het laatste schot werd gelost door Nadieh Brink, zij mag zich een jaar lang schutterskoningin jeugd van het Hooiland mag noemen. De schutters vanaf 16 jaar hadden heel wat meer moeite met de houten vogel. Na meer dan 100 schoten was de staart voor Melvin Brink en even later viel de kop voor Tonnie Veldhuis (Kromedijk). De linker- en de rechtervleugel werden eraf geschoten door Daniëlle Veldhuis. Dat zij haar mannetje staat, was al bekend, want zij heeft de schutterstitel al eens een jaar gedragen. Uiteindelijk wist Peter ter Maaten het beslissende schot te lossen. ‘Pietje’ is dus schutterskoning 2013 van het Hooiland. ansluitend was het schuttersbal/ jubileumfeest in de tent met de formatie Hike. Deze heren brachten het publiek in opperste feeststemming en het werd één groot feest tot in de kleine uurtjes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.