Home / Velp / Speelterrein Velp gaat enkele weken dicht

Speelterrein Velp gaat enkele weken dicht

VELP – Gisteravond zijn op het speelterrein aan de Slotstraat wederom twee scheermesjes gevonden. Ook bij nader onderzoek vandaag zijn nog enkele exemplaren aangetroffen. De gemeente Rheden heeft hierop besloten nog vanmiddag de zandlaag af te graven.

Burgemeester Petra van Wingerden benadrukt dat er geen andere opties zijn:”De veiligheid van onze kinderen staat voorop. Gisteren heeft onze buitendienst het hele terrein meerdere keren grondig doorzocht met een metaaldetector. Nu blijkt dat dit toch niet voldoende garantie biedt, rest ons niets anders dan nu deze maatregel te nemen. Vervelend, maar het kan niet anders”.

De ruimte die na afgraving van de zandlaag vrijkomt wordt gevuld met teelaarde en er worden graszoden gelegd. Het terrein wordt drie à vier weken afgezet om de graszoden de gelegenheid te geven aan te slaan.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.