Home / Dieren / Theater RhederArt presenteert programma voor komend seizoen

Theater RhederArt presenteert programma voor komend seizoen

DIEREN – De flyer lag vorige week bij iedereen in de bus: Theater RhederArt heeft het programma rond voor het komend seizoen. En wat voor programma! Klinkende namen als Hans Libert en Gerda Havertong worden afgewisseld met aanstormend talent, een mooie combinatie.

“We hebben zo breed mogelijk geprogrammeerd”, vertellen Janneke van Buren en Kim Kraaijenzang van de stichting RhederArt. “Er is toneel, cabaret, muziek en zelfs een familievoorstelling.” De eerste reserveringen komen al binnen. De voorstellingen van Harry Sacksioni, Hans Liberg, LOS en Roué Verveer beginnen al te lopen. “Een mooi begin van het seizoen”, vindt Kim. “Als er belangstelling is voor een show, betekent dat dat we goed hebben gekozen.”

Dit wordt het derde seizoen dat RhederArt voorstellingen programmeert in Schouwburg Theothorne. “We zijn nog steeds aan het uitproberen”, aldus Janneke. “Vorig jaar hebben we een beetje kunnen zien wat wel en niet werkt. Zo was de voorstelling met zware jazzmuziek geen groot succes, maar werden de show en workshop van Ceasar Zuiderwijk erg goed bezocht. Dat namen we mee in de programmering voor komend seizoen.”
Rheder Art heeft er bewust voor gekozen dit jaar een aantal grote namen uit te nodigen in Theothorne. “Dit jaar willen we knallen”, vertelt Kim. “Het theater moet wat meer bekendheid krijgen in de regio. We hopen dat wat grote namen de aandacht trekken en mensen uitnodigen om verder te kijken naar de rest van het programma.”

Komiek en pianist Hans Liberg is niet alleen één van de grote publiekstrekkers van dit jaar, hij opent op woensdag 25 september het seizoen met een try-out van zijn voorstelling Attacca. En daar hoefde Rheder Art niet eens moeite voor te doen. “Hans Liberg zocht zelf contact met ons”, vertelt Janneke. “Hij zocht plekken voor zijn try-outs. We hadden zelf nooit gedacht zo’n grote naam binnen te kunnen halen, daar hangt toch een prijskaartje aan. We zijn er dan ook erg blij mee.” Het blijkt dat ook artiesten het prettig vinden in schouwburg Theothorne. “Dat gezellige, kleinschalige spreekt hen aan”, legt Janneke uit. “Vincent Bijlo trad in het eerste seizoen bij ons op en had het er een dag later bij Koffietijd nog over. Hij komt dit seizoen dan ook graag terug.”
Theater Theothorne wil een theater worden voor iedereen. “Een bezoekje aan Theothorne is laagdrempelig”, legt Janneke uit. “Het is lekker dichtbij, je hoeft niet naar de stad en kan op de fiets naar huis. Daarnaast blijft Dieren natuurlijk een dorp, je komt bekenden tegen met wie je even gezellig bijkletst. De artiesten komen na afloop eigenlijk altijd naar de bar om wat te drinken en met het publiek te praten. Met een drankje erbij heb je al gauw een compleet avondje uit.”

Het complete programma van Theater RhederArt is te vinden op www.rhederart.nl. Reserveren kan door een e-mailtje te sturen, maar ook aan de bar van Theothorne.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.