Regio-opticiens: denk aan uw ogen op vakantie

REGIO – Velen van ons maken vakantielijstjes om maar niets te vergeten. De Regio-opticiens geven nog een aantal tips, zodat iedereen op reis zijn of haar ogen uit kan kijken.

“Laat uw bril goed nakijken door uw vakopticien. Wij maken uw bril goed schoon, stellen hem weer comfortabel af op uw gezicht, en lopen voor de zekerheid alle schroefjes even na. -Vergeet uw tweede bril niet mee te nemen. Dit is in sommige landen namelijk verplicht. Uw bril houdt niet van hoge temperaturen. Leg hem daarom nooit op het dashboard in de zon. Ook schoonmaken met heet water is erg slecht. Door de temperatuur zetten uw glazen
iets uit, waardoor de coating beschadigd. Zand en zout kunnen op een brillenglas, ondanks de harde coating, toch beschadigingen veroorzaken bij stevig poetsen. Spoel uw bril daarom eerst af met schoon water na een bezoek aan het strand. Brildragers kunnen ook op vakantie tijdelijk lenzen dragen. Daglenzen zijn hiervoor zeer geschikt en wij geven u graag advies omtrent de mogelijkheden. Vergeet niet uw zonnebril op sterkte mee te nemen. Mocht u nog niet in het bezit zijn van zo’n comfortabele bril: deze zijn vaak in actieverband voor een relatief laag bedrag snel leverbaar. Ogen zijn gevoelig voor UV-licht en langdurige blootstelling van teveel UV-licht kan een beschadiging veroorzaken. Bescherm ze daarom goed met een UV-blokkerende zonnebril of ander beschermende coatingen. Droge ogen door een lange autorit met de airco aan, of door een vliegreis, zijn gemakkelijk te voorkomen met oogdruppels die het vocht helpen vasthouden. Deze werken ook in combinatie met contactlenzen. Lenzenvloeistof mag alleen in kleine verpakking in de handbagage. De regio-opticiens hebben hiervoor speciale reis-verpakkingen.
De Regio-opticiens wensen u een goede vakantie toe. Hanno Giethoorn, Borgonjen Optiek, Brummen – René Hendriks, Hendriks Optiek, Eerbeek – Stan Hillenaar, Hillenaar Optiek, Doesburg; Wim te Hennepe, Te Hennepe Optiek, Dieren; Joop van der Mijn, Verdonk Optiek, Dieren.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.