Home / Velp / Jongetje neemt scheermesjes mee naar speeltuin

Jongetje neemt scheermesjes mee naar speeltuin

VELP – Een onbezonnen daad, zo kan je de daad van een klein jongetje noemen die zondag 14 juli scheermesjes meenam naar een speeltuin aan de Slotstraat in Velp. Twee meisjes liepen een sneetje aan de vingers op. Een pleister en een knuffel hielpen het leed te verzachten.

De politie kreeg zondagmiddag van een vader een melding, dat zijn dochtertje zich in de speeltuin aan een scheermesje had gesneden. Een tweede meisje liep ook een sneetje op.
De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en er bleken meerdere mesjes in het zand te liggen. Die werden meegenomen. De gemeente Rheden zorgde ervoor dat de speeltuin werd afgesloten en een medewerker van de gemeente is bezig met een metaaldetector om te kijken of er nog mesjes in het zand liggen.
Al snel werd duidelijk dat een jongetje de mesjes van thuis had meegenomen. Hij had zich absoluut niet gerealiseerd dat andere kinderen zich aan de mesjes konden snijden. Hij was dan ook zeer onder de indruk toen hij met z’n onbezonnen daad werd geconfronteerd.
Burgemeester Petra van Wingerden: “De gemeente is, net als buurtbewoners, erg geschrokken van dit incident. Speelplaatsen behoren altijd veilig te zijn. Wij hebben daarom direct na de politiemelding het terrein afgezet. Op dit moment doet onze buitendienst met een metaaldetector onderzoek ter plekke. We zijn blij dat de politie de oorzaak zo snel heeft kunnen achterhalen, en dat er geen sprake is geweest van ernstig letsel. Pas als het absoluut zeker is dat er geen scherpe objecten meer in de speeltuin liggen, geven we het terrein weer vrij. We brengen dat dan ook actief naar buiten.”

 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.