Home / Rozendaal / Geen rouwcentrum in Molenschuur

Geen rouwcentrum in Molenschuur

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal is voornemens het bestemmingsplan voor de Molenschuur zodanig te wijzigen dat het mogelijk is om daar een rouwcentrum te vestigen. Veel Rozendalers zien dit niet zitten. Ze richtten de Actiegroep Molenschuur in Rozendaal op en hielden afgelopen weekend een ludieke actie.

Vrijdag begonnen de actievoerders met het aanbrengen van vijftig zwarte ballonnen, het inpakken van de Molenschuur met zwarte doeken, een spandoek en een duim naar beneden. Vorig jaar voerde de actiegroep ook al actie. “De zaak werd toen afgeblazen, maar is tot onze verbijstering weer hernieuwd opgestart”, aldus Rinske Osinga uit Rozendaal.
De Molenschuur is klein, een rijksmonument, en is gesitueerd in een uitermate beschermd gebied; te midden van andere rijksmonumenten. “Bovendien is er sprake van een ensemblewaarde bij de entree van ons dorp. Het hospice ligt schuin aan de overzijde.”
Met deze ludieke actie vraagt Actiegroep Molenschuur in Rozendaal opnieuw aandacht voor deze kwestie en hoopt dat het gemeentebestuur het bestemmingsplan ongewijzigd laat.
 

Lees ook

Afscheid van een bijzondere juf

ROZENDAAL – Veel basisscholen kennen het fenomeen. Zo’n juf die met de school vervlochten lijkt. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.