Van hut naar krot

DIEREN – Bijna vakantie en toch nog op de laatste twee schooldagen bezig met een interessant project. Breaking News is een project over stille rampen in de derde wereld landen. Tijdens dit project gaan leerlingen samen in een groepje de straat op om campagne te voeren voor een stille ramp. De eerste dag krijgen ze zelf ook meer informatie over deze stille rampen. Marieke de Wit uit Dieren zit op het Graafschap college en heeft samen met haar groepje gekozen voor het onderwerp van hut naar krot. Dit ging over boeren die verjaagt worden van hun land voor de bouw van plantages en over mensen in sloppenwijken waarvan de huizen werden gesloopt voor de bouw van winkelcentra of een stadion voor bijvoorbeeld het WK. Er waren ook onderwerpen als kinderprostitutie, onterecht gevangen zitten als kind en gehandicapte kinderen die geen kans hebben in het land waar ze wonen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.